fbpx

Ako Vam treba fizijatar, Novi Sad je pravo mesto da ga pronađete

Ukoliko je Vama ili nekom članu Vaše porodice potreban fizijatar, Novi Sad nudi veoma veliki broj izuzetno stručnih prvatnih fizijatrijskih ordinacija koje se bave svim vrstama fiziklane terapije i medicine i ortopedije za decu i odrasle.

Novi Sad pruža raznovrsne mogućnosti lečenja za sve uzraste, od beba do najstarijih građana. Terapija se određuje i kombinuje kroz najsavremenije aparate i vrhunske stručnjake iz različitih oblasti.

Poliklinika Galetić predstavlja specijalističku ordinaciju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, koja se izdvaja od drugih po svojoj specifičnosti i raznovrsnosti usluga koje pruža. Tu spadaju: dijagnostika i lečenje svih vrsta povreda i bolesti mišića i kostiju, termoterapija radiofrekventnim talasima, neinvazivna terapija akustičnim talasima i mnoge druge.

Dugo čekana fizijatrijska ordinacija, smeštena u Novom Sadu, ima čast da Vam predstavi brojne pogodnosti koje pruža, a u koje spadaju: rehabilitacija i habilitacija dece i beba (baby handling, neurorazvojni poremećaji, dečja cerebralna paraliza…), dijagnostiku i lečenje svih povreda mišićno – skeletnog sistema, rehabilitaciju ortopedskih bolesnika, rehabilitaciju neuroloških i neurohiruških stanja, dijagnostiku i lečenje svih seumatskih bolesnika.

Našu kliniku vodi tim stručnjaka – lekara specijalista, koji pokrivaju oblasti fizikalne medicine, rehabilitacije i ultrazvučne dijagnostike mekog tkiva. Naš tim predstavljaju dr sci. med Goran Galetić – specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, prim dr med. Aleksandar Marcikić – specijalista dečje hirurgije i ortopedije, dr Miodrag Đokić – specijalista estetske i antiaging medicine.

Poliklinika Galetić pruža usluge za celu porodicu, u koje spadaju sledeće:

Fizikalna medicina i rehabilitacija 

Fizikalna medicina se bavi se proučavanjem i primenom različitih oblika fizičke energije u svrhu prevencije, dijagnostike, terapije, metaflakse i medicinske rehabilitacije. Rehabilitacija se sprovodi sa ciljem da se telu vrati funkcija koja ke postojala pre povrede/ oboljenja.

Ortopedija 

U Poliklinici Galetić nudimo najbolja rešenja za sve Vaše ortopedske probleme, uspešne i delotvodne dijagnostike, lečenja i rehabilitacije. U povrede ovog tipa ubrajaju se povrede kostiju, zglobova, mišića, kao i hronična degenerativna i zapaljenska oboljenja koštano – zglobnog sistema. 

Estetska i Antiaging medicina

Estetska i antiaging medicina predstavlja posebnu granu medicine usmerenu na primenu što manje invazivnih i neinvazivnih kozmtičkih tretmana u cilju što boljih efekata izgleda pacijenta. Najveći simptom starenja koji se primećuje na koži su bore, za koje vršimo najsavremenije tretmane eliminacije istih.

Lečenje i rehabilitacija dece 

Rehabilitacija dece predstavlja njihovo osposobljavanje sve do postizanja pune fizičke, psihičke, društvene i radne zrelosti, koje zahvaljujući svojih sposobnostima mogu da postignu. Dečja rehabilitacija se primenjuje na uzrastu novorođenčeta, pa do 18 godina starosti.

 

U tretmane koje Vam naša klinika može ponuditi spadaju:

Indiba Active – TECAR Metoda

Tecar metoda predstavlja revolucionalnu terapiju poznatu širom sveta. Reč je o radiofrekventnoj terapiji koja se može koristiti samostalno ili uz manuelnu terapiju za postizanje brzih i efikasnih rezultata u rehabilitaciji i oporavku. Pored toga, Indiba Active terapija doprinosi uklanjanju celulita, zatezanju kože i podiže tonus mišića. Indiba se koristi za: podmlađivanje lica, eliminisanje bora, revitalizaciju kože, smanjenje celulita, učvršćavanje grudi i za mršavljenje.

Shockwave (Šokvejv)  terapija 

Šokvejv terapija naziva se još i terapijom udarnim talasima, vrši se uz pomoću  Shockwave uređaja i koristi se u ortopediji, fizikalnoj terapiji i sportskoj medicini. Glavna trednost ove terapije jeste ta što u velikoj meri ublažava bol i obnavlja njihovu mobilnost. U kombinaciji sa različitim drugim fizikalnim terapijskim procedurama, kao što su ultrazvuk, laser, elektroterapija, terapija udarnim talasima, idealna je za ubrzavanje oporavka i lečenje različitih indikacija koje uzrokuju akutne i hronične bolove. Efekti Shockwave terapije su: smanjenje bola, smanjenje kalsifikata, efekti za vezivno tkivo, ubrzavanje metabolizma i smanjenje mišićne napetosti.

Terapija krvnom plazmom

 Terapija krvnom plazmom još se naziva i terapija trombocitima, koja je obogaćena krvnom plazmom, kao elementom regenerativne medicine. Primena RPR tretmana zasniva se na primeni ovog supstrata visoke koncentracije. On se dobija upotrebom savremene tehnologije u vidu Cytomedix separatora, laserski detektuje trombocite i smešta ih u posebni odeljak u kome se dobija plazma sa visokom koncentracijom trombocita. RPR terapija krvnom plazmom podrazumeva korišćenje trombocitnih faktora rasta citokina i hemokina koji pospešuju rast ćelija i stvaranje novog tkiva. Sam tretman je bezbedan za pacijenta. Naša klinika je specifična po tome što se za dobijanje najboljih rezultata koristi Cellular Matrix za lečenje kombinacijom RPR plazme koja je bogata trombocitima i Hijaluronskom kiselinom. 

Schroth (Šrot) metoda 

Schroth metoda predstavlja trenutno najefikasniji korektivni tretman kičme – svetski priznat progrm vežbi kreiran za konzervativan tretman kompleksnih deformiteta kičmenog stuba skolioze i kifoze. Delotvoran je i korisan svim starosnim dobima koja mogu ispratiti sadržaj tretmana. Efikasno vraćanje ili približavanje krivine neutralnim fiziološkim vrednostima moguće je samo u periodu rasta i razvoja. Šrot koncept potiče iz Nemačke i podrazumeva posturalnu korekciju, korektivno disanje i uspostavljanje mišićne simetrije. Da bi se ovladalo svakom vežbom, potreban je iskusan terapeut koji će planski uvoditi u program namenjen određenom slučaju. Istovremeno, neophodno je samostalno vežbanje od kuće, naročito u periodu rasta i razvoja. U proseku je potrebno oko 20 termina sa fizioterapeutom da bi se vežbe savladale.

DTK – Dekmpresiona terapija kičme

Spinalna trakcija – podrazumeva istezanje kičmenih pršljenova na nežan način kako bi se ublažili bolovi uzrokovani kompresijom, tj. sabijanjem kičmenih pršljenova. Za otklanjanje bolova i raznih tegoba koje uzrokuju problemi sa kičmom, ova procedura se pokatalo vrlo uspešnom. Trakcija podrazumeva pasivnu terapijsku metodu koja se sastoji od istezanja određenih delova tela primenom mehaničke sile. Dekompresivnu terapiju predstavlja nežno istezanje kičme pri čemu se smanjuje pritisak na njene diskove i zgloboce, pa samim tim se omogućava proces izlečenja. Jedinstven način rada ogleda se u upotrebi specifične kombinacije pravilnog položaja tela promenljivog intenziteta sile. Samim tim, postiže se i učinak terapije: smanjenje pritiska, poboljšana cirkulacija, bolja razmena hranljivih materija i kisaonika unutar diskova iz drugih pršljenova.

Anticelulit i tretmani mršavljenja

Celulit predstavlja višak masnih ćelija koje potiskuju kožu prema gore, pa vezivno tkivo nije više elastično. Naša klinika je jedina koja kombinuje sve četiri najefikasnije metode za uklanjanje celulita, u koje spadaju: Shockwave terapija, anticelulit masaža, kompjutersko jačanje mišića i biostimulacija sa pratećim programima. Ono što je fantastično je da se primenom ovih metoda rezultati vide za kratko vreme. Shockwave je akustični talas koji prenosi visoku energiju bolnom tkivu sa subakutnim, subhroničnim i hroničnim stanjima. Ova energija pospešuje lečenje, regeneraciju i repatativni proces tkiva i mekog tkiva. Anticelulit masaža pomaže da se masno tkivo odvoji od kože i da se ravnomerno rasporedi. Anticelulit tretman direktno utiče na samu površinu kože i stimuliše cirkulaciju, time pomaže da koža bude zategnutija. Kompjutersko jačanje oslabljenih mišića predstavlja najnoviji i najkvalitetniji metod jačanja svih grupa mišića. Ono se primenjuje nakon povrede, imobilizacije i duže neaktivnosti. Ovim tretmanom vrši se elektrostimulacija mišića, a sam princip sastoji se od stimulacije vlakana mišića pomoću električnih impulsa koji se prenose preko elektroda. Biostimulacija predtavlja tretman kojim se postiže lifting, učvršćavanje kože, redukacija bora, drenaža i bolja cirkulacija u koži. Bazira se na stimulaciji matičnih ćelija kože faktorom rasta ćelija koji se dobija iz sopstvene krvne plazme.

Vežbe za bebe

U Poliklinici Galetić postoji velik broj tretmana za bebe. Redovnom primenom masaže bebe, može se postići efekat bržeg uspavljivanja, boljeg apetita, ali i oslobađanja grčeva ili njihovog umanjenja. Efikasnost i velika prednost ove masaže je što povoljno utiče na varenje hrane, pražnjenje creva i uspešna zamena lekova za bolje varenje i redovnu stolicu, takođe njome se jača imuni sistem, te je beba otporna na bolesti. Na ovaj način izbacuju se toksini, mišići i zglobovi postaju elastični i motorni razvoj teče u pravom smeru. Ukoliko dete ima problem sa usporenim motoričkim razvojem, skleromerna masaža poboljšava elastičnost mišića i njihov pravilan tonus, takođe i zglobovi su elastičniji, doprinosi se bržem i lakšem uspostavljanju pravilnih motoričkih obrazaca i razvoja deteta.

Akupunktura 

Akupunktura predstavlja prirodan način lečenja kroz terapiju otklanjanja bola i lečenja određenih bolesti uz pomoću tačnih iglica koje se zabadaju pacijentu u precizno određene tačke. Prednost ove metode ogleda se u tome što u telo ne unosimo nikakve medikamente koji imaju štetna dejstva, jer akupnuktura posmatra čoveka u celini. Neke od bolesti koje leči su: glavobolja, išijas, podstiče se energija i ravnoteža celog organizma. Da bi se efekat ostvario, potrebno je između 5 i 10 tretmana, primenjuje se svakodnevno, samo u slučaju subakutnij i hroničnih problema sprovodi se 2 – 3 puta nedeljno. Postoji i laserska akupunktura koja se ogleda kroz kombinaciju savremene tehnologije i tradicionalne medicine. Njegova prednost je što se na bezbedan način stimuliše jedna tačka, a čitav tretman je završen za nekoliko minuta. Ova metoda nema štetne efekte ukoliko se pravilno primenjuje.

Kategorije

Drugi postovi

Spondiloza

Spondiloza

Spondiloza je stanje koje se odnosi na degenerativne promene kičme, njeno okoštavanje i smanjenu elastičnost kičmenog stuba. Ona predstavlja jedan od prvih znakova oštećenja koštanog sistema. Iako se spondiloza obično vezuje za godine pacijenta i njegovo starenje, ona...

Kontakt

Bulevar Evrope, ugao ulica Veselina Masleše br. 40 i Koste Racina 38

tel: 021/55-72-11; 021/45-79-39
mob.tel: 062/557-211

Radno vreme Poliklinike:
– Radnim danima od 08h do 20h
– Subotom od 08h do 15h, nedelja neradna

e-mail: poliklinikagaletic@gmail.com
web: www.drgaletic.rs

Tradicija duga preko 30 godina. Neka Poliklinika Galetić bude vaša kuća zdravlja.

 

Koristimo najsavremenije metode lečenja poput Skanlab, kompjuterskoj jačanja mišića i Shockwave terapije radijalnim udarnim talasima.

Izuzetno stručan kadar doktora specijalista i fizioterapeuta posvećuje punu pažnju svakom pacijentu individualno i bez čekanja.

Garantujemo vam potpuno izlečenje, dođite i uverite se. Zakažite svoj pregled i tretman sad!

Poliklinika Galetić

Poliklinika Galetić 30 godina čini Vaš život lakšim, lepšim i bezbolnijim. Tokom godina, postali smo lider u lečenju povreda i bolova, rehabilitaciji kao i u estetskoj i antiaging medicini.

Pišite nam

Call Now Button