fbpx

Poliklinika za celu porodicu

Evropski centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, ortopediju, estetsku i antiaging medicinu

Često postavljana pitanja

Kako se izvodi terapija krvnom plazmom?
 • Pacijentu se iz vene uzima 8 do 10 ml pune krvi, koja se specijalnom metodom prerađuje da bi se izdvojila određena, potrebna količina trombocita (Platelets). Dobijeni produkt se injekcijom infiltrira na ranije definisano obolelo (povređeno) mesto. Cela procedura traje 15-30 min.Sama procedura je je osmišljena da bude maksimalno komforna za pacijenta. 8 do 10 ml krvi se brzo uzima.Kod nekih oblika terapije krvnom plazmom uzima se od 40 do 100 mililitara krvi što je potpuno neetički i neopravdano jer jednostavno ne postoji prostor za ubrizgavanje plazme izdvojene iz te količine krvi.

  Neophodno je naglasiti da je procedura BEZBOLNA.

  Spada u veoma bezbedne intervencije pošto se daje pod lokalnom anestezijom.

  Nakon terapije pacijent može nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima poput upravljanja vozilom, hodanja i slično.

Koje neoperativne zahvate preporučujete u lečenju diskus hernije?
 • Dekompresiona terapija  kičme (DTK) je izuzetno uspešna neoperativna procedura za lečenje diskus  hernije, uklanjanje bolova i drugih tegoba uzrokovanih problemima kičme.

  DTK nežno isteže kičmu, čime se smanjuje pritisak na diskove i zglobove što omogućava prirodni proces izlečenja. Prednost ove terapije je to što je usmerena na otklanjanje uzroka nastanka problema, a vrlo često je to mehanički  pritisak u samim strukturama kičmenog stuba.

Kod kojih stanja se preporučuje primena Shock Wave terapije?
 • Jedna od prednosti Shockwave terapije je izuzetno široka primena u lečenju bola, posebno u slučaju oštećenja tkiva na pripojima sa kostima. Lečenje tegoba koje pacijenti imaju sa velikim zglobovima poput ramena, lakta kolena, kukovima uz pomoć shockwave aparata daju najbolje rezultate.

  Često su upale tetiva, tetivnih ovojnica, ligamenata, ligamentarnih pripoja i burzi praćene taloženjem kalcifikata što smanjuje obim pokreta i čini ih bolnim. Schock-wave talasi razgrađuju kalcifikat pod pritiskom, sa velikom preciznošću delovanja, bez oštećenja okolnog tkiva. Schock-wave terapija je jedina alternativa operativnom lečenju kalcifikata.

Da li lečite deformitete kičmenog stuba kod dece i na koji način?
 • U Poliklinici Galetić lečimo sve vrste deformiteta kičmenog stuba. U toku lečenja primenjuju trenutno najefikasniju Šrot metodu. Šrot (Schroth) metoda spada u nehirurške metoda lečenja skolioze upotrebom specifičnih vežbi. Vežbe za lečenje skolioze su specifične i ne liče na klasične vežbe, uključuju vežbe disanja, takozvane vežbe rotacionong disanja. Svaki pacijent koji pati od skolioze ima jedinstveno krivljenje kičme i cilje Šrot metode je povratak kičme u normalnu fiziološku poziciju.

  Često ljudi pomisle da je skolioza jednostavno rešiva pomoću vežbi, iako može biti to slučaj, vežbe zahtevaju prisustvo i nadzor iskusnog I uvežbanog eksperta koji dobro poznaje Šrot metodologiju. Pacijent ukoliko je pod pravim nadzorom i dobro obučen može steći neophodno znanje kako bi svakodnevno primenjivao.

Koje anticelulit tretmane primenjujete?
 • U Poliklinici Galetić primenjujemo trenutno najefikaasniju metodu pomoću INDIBA aparata. INDIBA Active terapija predstavlja revolucionarnu terapiju u svetu koja funkcioniše na bazi aktivne ćelijske terapije, takozvanog proionic ® sistema (tecar tehnologija). INDIBA Activ stimuliše regeneraciju tkiva i doprinosi uklanjanju celulita, zatezanju kože, podiže tonus mišića.

  Zahvaljujući kombinaciji različitih energija i temperature jedan tretman sadrži nekoliko ključnih efekata koji podstiču obnavljanje tkiva

  – Biostimulacija (aktivacija metabolizma, kolagena i fibroblasta)  
  – Mikrocirkulacija (povećanje metabolizma, protok krvi i odvodnjavanje)
  – Hiperaktivacija (detoksikacija tkiva) , uklanjanje masti i regeneraciju kolagena).

Poliklinika Galetić je uvek uz Vas

Zakažite pregled

ili pozovite — 062 / 557-211

Poliklinika Galetić

Evropski centar za dijagnostiku i lečenje svih povreda i bolova, rehabilitaciju, dermatologiju i estetsku medicinu.

021/55-72-11 062/557-211

poliklinikagaletic@gmail.com

}

Radno Vreme

Pon - Pet: 8:00 - 20:00

Subota: 8:00 - 15:00 

Veselina Masleše br. 40

(Na Google-u je Koste Racina 38)

Call Now Button