PRP Terapija

PRP Terapija

PRP-terapija

Platelets Rich Plasma – Plazma bogata trombocitima ili PRP predstavlja deo krvne plazme koja u sebi sadrži supstance i faktore rasta koje učestvuju u obnavljanju i lečenju obolelog i oštećenog tkiva.

PRP terapija je naziv za medicinski tretman koji spada u prirodne i biološke načine lečenja koji telu odnosno organizmu pomažu pomoću produkata iz sopstvene krvi.

PRP terapija, odnosno terapija plazmom bogatom trombocitima predstavlja jedinstven način za korišćenje sopstvenih potencijala organizma u cilju regeneracije tkiva, čime se započinju prirodni procesi podmlađivanja i regeneracije. Centrifugatom sopstvene krvi, bogatim trombocitima i faktorima rasta stimuliše se reakcija matičnih ćelija i dovodi do podsticanja stvaranja novog kolagena, elastina i krvnih sudova.

PRP se može raditi u cilju poboljšanja izgleda i tonusa kože kao i u cilju hidriranja kože i smanjenja bora na vratu, čelu ili licu, šakama, dekolteu kao i da se smanji vidljivost ožiljaka od akni.

Koži je potrebno vreme da odreaguje na tretman tako da su rezultati vidljivi posle sedam dana kada dolazi do formiranja novih kolagenih vlakana i poboboljšava se tonus kože. Tretman se može ponoviti za mesec dana u zavisnosti od stanja kože. Rezultati PRP terapije su vidljivi i do dve godine nakon tretmana a dugotrajnost zavisi prvenstveno od stanja pre početka procedure.

Terapija se primenjuje u slučajevima kad se želi stimulisati brži oporavak i izlečenje tkiva kao kod povreda mišića ligamenata ili tetiva, zatim kod degenerativnih promena na zglobovima poput kolena, kukova, skočnim zglobovima i u lečenju rana kao i kod estetskih procedura.

 

Kako izgleda PRP terapija?

Pacijentu se uzima od 40 do 150 ml krvi iz vene koja se prerađuje posebnim metodama kao bi se izdvojili trombociti. Dobijeni prodkt se ubrizgava pomoću injekcije na obolelo mesto, a procedura traje oko pola sata. Dan pre tretmana nije preporučljivo jesti tešku hranu, a na dan tretmana preporuka je uzimati što više tečnosti.

PRP terapija je u potpunosti bezbedna procedura i jedine neugodnosti su karakterističen za davanje injekcije. Nakon injekcije ne treba kvasiti mesto narednih 24 sata.

Nakon terapije ukoliko pacijent oseća bol, može koristiti isključivo propisane lekove, odnosno analgetike. Lokalo tretiranje zavisi od prirode povrede ili područja na kojem vršimo tretman, da li je u pitanju sportska povreda, estetska procedura ili slično.

Nesteroidne antiinflamatorne lekove ne upotrebljavati! (Brufen, Ibuprofen, aspirin, Andol, Voltaren…)

 

Kada se ne sme primenjivati PRP terapija?

Kontraindikacije kod primene PRP tretman postoje u sledećim slučajevima:

  • Maligna oboljenja
  • Akutna infektivna stanja
  • Oboljenja krvi

Uz odgovarajuće pripremne procedure PRP terapija može se primenjivati kod:

  • Hronična oboljenja bubrega i jetre
  • Autoimuna oboljenja koštano zglobnog sistema
  • Kod primene kortikosteroida 4 do 6 nedelja pre intervencije

 

ULTRATONE FUTURA PRO PREDSTAVLJA TRENUTNO NAJEFIKASNIJI I JEDINI APARAT KOJI JE OMOGUĆAVA TRETMANE MRŠAVLJENJA, OBLIKOVANJE TELA, SMANJIVANJE BORA, ZATEZANJE KOŽE, LIPOLIZE, KAVITACIJE I JOŠ MNOGO TOGA, NA JEDNOM MESTU!
 

 POLIKLINIKA GALETIĆ JE JEDINA MEDICINSKA USTANOVA U REGIONU KOJA POSEDUJE I KORISTI ULTRATON FUTURA PRO APARAT.

Zakažite svoj pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.