fbpx

Fizikalna Medicina i Rehabilitacija u
Novom Sadu: Ključ vašeg zdravlja i oporavka

Lečenje svih vrsta povreda i bolnih stanja

Šta je fizikalna medicina?

U svetu medicine, fizikalna medicina i rehabilitacija se ističe kao oblast koja pomaže ljudima da povrate svoju nezavisnost. Ne radi se samo o fizičkom oporavku, već i o emocionalnom i mentalnom blagostanju. Ova oblast medicine koristi kombinaciju terapija, vežbi i tehnika, kako bi se osigurao najbolji mogući ishod za pacijente. Bilo da se borite s hroničnim bolom ili tražite način da se vratite svojim omiljenim aktivnostima nakon povrede, fizikalna medicina je tu da vas vodi kroz proces oporavka.

Zašto izabrati našu kliniku u Novom Sadu?

Mnogo je medicinskih ustanova u Novom Sadu, ali šta nas čini posebnima? Prvo, stručnost našeg tima. Naši terapeuti i doktori su vrhunski edukovani i imaju godine bogatog iskustva u svojim oblastima. Pored toga, kontinuirano se usavršavamo o najnovijim tehnikama i pristupima lečenju, kako bismo vam osigurali najbolju moguću negu. Poliklinika Galetić je opremljena najsavremenijom opremom, što svakom pacijentu omogućava pristup najefikasnijim terapijama i procedurama za svoj oporavak.

Kome je namenjena fizikalna terapija?

Fizikalna terapija je mnogo više od lečenja povreda. Za mnoge, ona je način života. Pomoću nje, ljudi svih godina mogu prevazići hronične bolove, povrede ili posledice operacije. Sportskim entuzijastima može pomoći da se brže vrate na teren, dok onima s hroničnim stanjima može pružiti olakšanje za koje nisu verovali da je moguće. Takođe, oporavak od neuroloških problema ili posledica moždanog udara može biti vrlo izazovan, ali uz pravu fizikalnu terapiju, koraci ka normalnom životu postaju mnogo lakši.

Bol ne bi trebalo da bude vaša svakodnevica. Naša klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju vam nudi priliku da započnete novo poglavlje u svom životu – poglavlje bez bola. Vaša šansa za oporavak je tu, pred vama. 

Ne čekajte da bol postane nepodnošljiv. Kontaktirajte nas i zajedno ćemo krenuti na put ka vašem boljem i aktivnijem životu.

 

 

U odnosu na vrstu energije koju se koristimo, postoji mnogo vrsta fizikalnih procedura:

N

Kineziterapija

Lečenje pokretom, tj. vežbanjem

Radijalna – shockwave terapija

Lečenje radijalnim udarnim talasima

N

Elektroterapija

Lečenje pomoću raznih modaliteta električne energije

N

Magnetoterapija

Lečenje pomoću magnetnog polja niske frekvencije

Laseroterapija

Lečenje pomoću laserskih zraka

N

Fototerapija

Lečenje pomoću svetlosne energije

N

Sonoterapija

Lečenje pomoću ultrazvučnih talasa

N

Hidroterapija

Lečenje primenom vode

Krioterapija

Lečenje hlađenjem

N

Termoterapija

Lečenje zagrevanjem

Fizikalni agensi ne izazivaju, kao pojedini lekovi, zavisnost niti alergiju, neželjena dejstva se pri pravilnoj primeni izuzetno retko javljaju.

U polikliknici Galetić imamo najviše znanja i iskustva u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji kod lečenja svih vrsta povreda i bolnih stanja:

 

  • Kod bolova i problema sa kičmom (išijas, lumbalni sindrom, diskus hernija, spondiloza ..)
  • Kod povreda i bolova u zglobovima i ligamentima (koleno, rame, lakat, skočni zglob..)
  • Kod povreda i bolova u mišićima (istegnuća, udarci, rupture ..)
  • Kod neuroloških oboljenja (cervikalni sindrom, moždani udar, neuralgije, glavobolje, migrene..)
  • Kod reumatskih oboljenja (degenerativna oboljenja zglobova-artroze, artritisi, giht …)
  • Kod rehabilitacije postraumatskih stanja (nakon preloma, povreda, operacija .)

Poliklinika Galetić je tu za Vas

Zakažite pregled

ili pozovite — 062 / 557-211

Vrlo ljubazni,vrhunski stručnjaci…zahvaljujući Dr Galetiću (koga kada upoznate imate utisak da ga znate oduvek) naša ċerka se rešila bolova u kolenima I evo je ponovo na terenu. Hvala, veliko hvala!

Marija B.

Mesto za ljude koji nemaju vremena za gubljenje, problem sa petnim trnom i planetarnom fascijom koji sam vukao mesecima je dijagnosticiran na prvom pregledu a već posle 3 nedelje sam počeo sa trenzima zahvaljujuci efikasnoj terapiji. Opremljenost je zbilja na svetskom nivou, vidi se da se ne žali kada je u pitanju ulaganje u istu. Za osoblje sve pohvale, mada se od ovakve poliklinike i ne očekuje usluga na nižem nivou. Ne mogu reći da bih se rado vratio sad kada sam zdrav ali nemam sumnje gde bih ako me muka snadje. 

Aleksandar B.

Odličan lekar i medicinsko osoblje. Otišla sam tamo zbog povrede i bola u vratu. Odlazila sam na terapije nekoliko puta nedeljno i bola više nema.

Ana F.

Poliklinika Galetić

Evropski centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, ortopediju, estetsku i antiaging medicinu

021/55-72-11 i 062/557-211

poliklinikagaletic@gmail.com

Novi Sad, Bulevar Evrope i Veselina Masleše br. 40

Deformiteti Kičmenog Stuba: Efikasno lečenje u Poliklinici Galetić

Kada govorimo o zdravlju kičmenog stuba, važno je naglasiti da deformiteti kičmenog stuba nisu samo estetski problem, već mogu ozbiljno uticati na kvalitet života. Ističemo da je Poliklinika Galetić u Novom Sadu, više od 30 godina  posvećena dijagnostici, prevenciji i lečenju ovih stanja, uključujući skoliozu, kifozu i lordozu.

Skolioza: Simptomi i Tretman

Skolioza ili bočno zakrivljenje kičme, može uzrokovati bol, neravnotežu i dugoročne zdravstvene probleme. Idući uvek ispred vremena, možemo se pohvaliti da naš stručni tim koristi napredne tehnike, uključujući izuzetnu Schroth metodu, uz individualizovani pristup svakom pacijentu. Schroth metoda, posebno efikasna u ranoj fazi skolioze, daje focus specifičnim vežbama, koje ciljaju obnavljanje ravnoteže kičmenog stuba.

Kifoza: Simptomi i Lečenje

Kifoza, poznata kao zaobljenost gornjeg dela leđa, može biti uzrokovana starenjem, osteoporozom ili lošim držanjem. U Poliklinici Galetić, pristupamo kifozi sa sveobuhvatnim planom lečenja koji uključuje fizioterapiju, vežbe jačanja i, po potrebi, podršku ortopedskim pomagalima.

Lordoza: Prevencija i Korekcija

Lordoza, prekomerno zakrivljenje donjeg dela leđa, često je rezultat sedentarnog načina života ili povreda. Naša klinika nudi specijalizovane programe vežbanja i terapije za korekciju lordoze, uz edukaciju pacijenata o važnosti održavanja pravilnog držanja i aktivnog načina života.

Schroth Metoda: Revolucionarni Pristup Lečenju

Schroth metoda, inovativni pristup lečenju deformiteta kičmenog stuba, koristi se u našoj klinici kao ključna komponenta terapijskog procesa. Ova metoda se fokusira na tri dimenzije deformiteta, pružajući pacijentima specifične vežbe koje doprinose poboljšanju položaja kičme i smanjenju simptoma.

Zašto izabrati Polikliniku Galetić?

Zato što je naš cilj pružanje sveobuhvatne brige za pacijente sa deformitetima kičmenog stuba, koji zahtevaju pažljiv pristup i specijalizovanu negu. Stručni tim Poliklinike Galetić posvećen je pružanju najkvalitetnijeg lečenja, uz upotrebu naprednih metoda kao što je Schroth metoda. Naš tim stručnjaka koristi multidisciplinarni pristup, kombinujući najnovije tehnike sa individualizovanim planovima lečenja. Prostorije naše poliklinike pružaju toplo i prijatno okruženje za lečenje i oporavak naših pacijenata.

Ako se suočavate sa problemima skolioze, kifoze ili lordoze, posetite nas u Novom Sadu i iskoristite našu stručnost za povratak zdravom i aktivnom načinu života.

Call Now Button