Mršavljenje i anticelulit tretmani – popusti do 40%
16/10/2015
Ortopedija i rehabilitacija svih vrsta povreda
19/10/2015
Show all

Zglobovi predstavljaju spojeve, veze između kostiju. Oni obezbeđuju pokretljivost različitih delova tela i zajedno sa mišićima omogućavaju kretanje. Bilo kakav problem, oštećenje ili povreda mogu uzrokovati otežano kretanje i pokrete i izazvati bol.

Različiti su uzroci koji dovode do bolova u zglobovima i mišićima, od degenerativnih promene, povreda i slično. Bol u zglobovima i mišićima se često javlja kod velikog broja ljudi. Otrilike jedna trećina odraslih osoba se žali na bolove u zglobovima i mišićima.

Bolovi u zglobovima i mišićima imaju različit intenzitet, od blage nelagode do intenzivnih i iscrpljujućih bolova. Možemo ih takođe podeliti na akutne koji nestanu nakon nekoliko nedelja i hronične koji mogu da traju mesecima. Čak i kratkoročni bol i otok na zglobu utiče na kvalitet života. U većini slučajeva, za  lečenje bola u zglobovima i mišićima primenjuju se metode fizikalne terapije.

 

Koristimo najsavremenije metode lečenja poput: PRP TERAPIJE KRVNOM PLAZMOM, SKANLAB, KOMPJUTERSKOG JAČANJA MIŠIĆA I SHOCKWAVE TERAPIJE pomoću kojih ćete se osloboditi tegoba i rešiti bola!

Zakažite svoj pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211 

ZAKAŽITE PREGLED / TERAPIJU

 

BOLOVI U ZGLOBU RAMENA

Bolni sindrom ramena obično srećemo u horničnoj fazi, najčešće zbog zanemarivanja simptoma od strane samog bolesnika.Tegobe najčešće nastaju postepeno i polako napreduju. Kod ortopeda se obično dolazi na kraju.  Posle više meseci bolova i ograničenja pokreta u ramenu. Obično se pacijent ne seća kako su počeli bolovi u ramenu ili ako da, onda je to bilo posle nekog nenaviknutog posla gde su ruke bile po više sati u pokretu.

Najčešći problemi koji se javljalju su:
– Kalcifikat ramena i burzitis –Saznajte više…
– Smrznuto rame ili algodistrofično rame- Saznajte više…
– Periartritis ramena- Saznajte više…

SAZNAJTE VIŠE    ZAKAŽITE PREGLED / TERAPIJU

knee-pain-Physiotherapy

BOL UZGLOBU KOLENA

Uzroci bola u kolenu mogu biti razliciti. Najcesce su to zapaljenski procesi, degenerativni procesi, povrede, staticke deformacije . Ove bolove imaju i meteoropate, kao i mladi nekada pri naglom rastu. U postavljanju dijagnoze veoma je vazna anamneza, pregled reumatologa koji utvrdjuje prisustvo otoka, lokalnog crvenila, bola, lokalno povecane temperature kolena kao i obim pokreta. Zatim slede snimanja ultrazvukom i magnetna rezonanca koja daje najvise odgovora, kao i artroskopija.

Uobičajeni problemi su:
– Povreda prednjih ukrštenih ligamenata – Saznajte više…
– Osgood-Schlaterova bolest – Saznajte više…
– Tendonitis patele – skakačko koleno – Saznajte više…
– Bekerova cista, bol u zatkolenoj jami – Saznajte više…
– Hondromalacija patele ili patelo-femoralni sindrom – Saznajte više…
– Povrede ligamenata – Saznajte više…
– Povrede meniskusa – Saznajte više…

SAZNAJTE VIŠE    ZAKAŽITE PREGLED / TERAPIJU

shutterstock_111690407BOL U SKOČNOM ZGLOBU

Gornji skočni zglob (articulatio talocruralis) je spoj između donjih okrajaka kostiju potkolenice (tibia et fibula) i tela skočne kosti (talus). Fibroznu opnu zglobne čahure pojačavaju unutrašnja pobočna veza, označena kao deltasta veza (lig. deltoideum) i spoljašnje pobočne veze. Gornjim skočnim zglobom izvode se pokreti pregibanja (flexio), pri kome se gornja strana stopala kreće ka potkolenici, i opružanja (extensio), pri kome se gornja strana stopala kreće u suprotnom smeru, odnosno udaljava se od prednje strane potkolenice.

Najčešće povrede skočnog zgloba su:
– Plantarni fascitis – Saznajte više…
– Apofizitis petne kosti ili Severova bolest – Saznajte više…
– Uganuće skočnog zgloba – Saznajte više…

SAZNAJTE VIŠE    ZAKAŽITE PREGLED / TERAPIJU

treatment-for-hip-pain

BOL U KUKU

Obolenja kuka predstavljaju grupu čestih obolenja populacije širom sveta u 21. veku. Iako je došlo do značajnog napretka u dijagnostici i lečenju mnogih od ovih stanja, produženje života, povećanje fizičke aktivnosti, posebno u oblasti sporta, zatim saobraćajni i drugi traumatizam doveli su do porasta ukupnog broja pacijenata koji se svakodnevno javljaju lekaru sa različitim tegobama od strane kuka.

Česte tegobe kada je zglob kuka u pitanju su deformiteti kodm mlađe populacije, zatim traume odnosno povrede i degenerativna stanja kod starije populacije. Saznajte više…

 

SAZNAJTE VIŠE    ZAKAŽITE PREGLED / TERAPIJU

Fizikalna terapija

Sprovodimo sve modaliteti fizikalne terapije

Takođe se različitim uspehom koristi i akupunktura. Poliklinika Galetić jedina koristi i kombinuje nekoliko vrsta akupunkture (iglena, elektoakupunktura, dauer akupunktura) koje u kombinaciji sa ostalim vidovima lečenja daje jako dobre rezultate u rešavanju lumbalnog bola. 

 

SCANLAB TERAPIJA

Jedini u regionu primenjujemo terapiju scanlab aparatom. Scanlab proizvodi optimalnu toplotu koja prodire duboko u tkiva, pa samim tim smanjuje bol i poboljšava njihovu elastičnost. Njegovi klinički dokazani efekti i vrhunska tehnologija omogućavaju:

 • brzu,
 • efikasnu
 • svrsishodnu pomoć obolelima i povređenima


KOMPJUTERSKO JAČANJE MIŠIČA –  ELEKTOMIOSTIMULACIJA.

electrostimulation_comment_ca_marche2

 

JEDINO POLIKLINIKA GALETIĆ EFIKASNO SPROVODI JAČANJE MIŠIĆA NAJNOVIJIM APARATIMA (COMPEX CEFAR ULTRATON) . DA BI TEGOBE NESTALE,KIČMENI STUB MORA DA BUDE OJAČAN I RELAKSIRAN, A TO NE MOŽETE SAMO VEŽBANJEM.

U kombinaciji sa kineziterapijom – vežbama pod kontrolom naših stručnih terapeuta rešava te se bola i svih tegoba, a istovremeno ojačate ceo kičmeni mider i muskulaturu leđa, nogu, stomaka i na taj način sprečite da se bolovi i tegobe vrate!

 

POVREDE MIŠIĆA I TETIVA

 

Povrede mišića i tetiva nastaju na sličan način, najčešće prkomernim delovanjem sila usled nekog udarca, lošeg doskoka i slično ili usled snažne kontrakcije mišića Mišićno tkivo se može povrediti u svakodnevnom životu ali se povrede mišića događaju uglavnom prilikom bavljenja sportom.

Vrste povrede mišića ?

Prema načinu nastajanja povrede mišića se dele na:

 • direktne – Direktne povrede mišiča su kontuzije nastale udarom, dejstvom sile na mišićno tkivo.
 • indirektne – Indirektne povrede nastaju naglim kontrakcijama ili istezanjem kontrahovanih mišića, najčešće nezagrejanih mišića.

Najlakše povrede mišića su istegnuća mišićnih vlakana. Povredom biva prekinuto nekoliko mišićnih vlakana, ponekad i mali krvni sud. Osnovni simptom  je bol na mestu povrede, a retko se javlja mali hematom (modrica na koži). Pri težim povredama i kontuzijama mišićna vlakna se kidaju, delimično ili potpuno u dolazi do parcijalne ili totalne rupture (napuknuća) mišića. Dolazi i do oštećenja krvnih sudova i stvaranja krvnog podliva-hematoma.

povrede mišića
Simptomi

Najčešći simptomi prilikom povrede mišića su:

 • Bol pri kontrakciji a i palpaciji.
 • Pojava otoka na mestu povrede, koji može biti diskretan ali i veliki tvrd.
 • Hematom u vidu modrice na mestu povrede ili distalno.

Ako je nastala totalna ruptura mišića, onda se pojavljuje praznina tj zjap, zbog razmicanja vlakana. Mišićna snaga je oslabljena a pokreti su ograničeni bolom.

Povredjeni mišići brzo atrofiraju. Povrede mišića nisu nimalo lake, i neozbiiljno lečene mogu izazvati dugotrajnu nesposobnost. 

Lečenje

Mišićne povrede se najčešće leče neoperativno, metodama fizikalne terapije.Samo najteži slučajevi velikih totalnih  ruptura se leče hirurškim putem. Odmah nakon povrede da bi se smanjili bolovi i krvavljenje podižemo ekstremitet tj vršimo elevaciju i stavljamo led. Može se postaviti kompresivni zavoj da bi se smanjio otok i uzeti lek na bazi enzimskih preparata (Chymoral). U slučaju ozbiljnije povrede preporučuje se odlazak kod lekara specijaliste sportske medicine ili rehabilitacije. Primenjuju se skoro sve vrste fizikalnih procedura najpre u početku, :

 •  terapija hlađenjem-krioterapija.
 • analgetske terapije laserom.
 • strujama (TENS).
 • kineziterapija,
 • magnetoterapija, a u kasnijim fazama
 • ultrazvučna terapija.

Sportisti moraju, da povrate propriocepciju, koordinaciju i mišićnu snagu.

 

Povrede tetiva

Kako dolazi do povreda?tetive

Mehanizam povreda tetiva je sličan mehanizmu povreda mišića i može nastati:

 • direktno dejstvom spoljašnje sile (udarac)
 • indirektno- snažnom konrakcijom mišića.

Najčešće dolazi do naglog, pasivnog istezanja mišića koji je u kontrakciji.

Sportisti najčešće povređuju:

 • Ahilovu tetivu,
 • tetive dugiih fleksora natkolenice
 • aduktore natkolenice.
Vrste povreda?Ahilova-tetiva-upala1

Ruptura tj.kidanje vlakana snopova tetive može biti:

 • potpuno
 • nepotpuno.

Istovremeno sa kidanjem vlakana tetive povređuju se i krvni sudovi, a krv se izliva između krajeva tetive. Nastaje zapaljenska reakcija s edemom i usporenom cirkulacijom. Te ako se ne reaguje brzo dolazi do stvaranja koaguluma i hematoma. Povreda tetive se ispoljava iznenadnom pojavom oštrog bola, koji može biti praćen osećajem kao da je nešto puklo. Pri rupturi Ahilove tetive je karakteristično da povređeni ima utisak kao da je pogođen kamenom.

Lečenje?
ENTEZITIS

Predstavlja povredu pripoja tetive za kost. To je specifično tkivo sastavljeno iz više slojeva. Najčešće dolazi do entezitisa rotatornog omotača ramena, entezitis epikondila humerusa (teniski lakat), entezitis ekstenzora šake i prstiju.

Simptomi entezitisa su
 • bolovi,
 • bolna ograničenja
 • slabost pri pokretu.
Lečenje entezitisa se sprovodi fizikalnom terapijom. Najčešće primenjujemo analgetične procedure:
 • elektroterapije,
 • ultrazvučnu terapiju
 • magnetoterapiju,
 • kineziterapiju.

Takođe je neophodno sprovoditi ozbiljan program vežbi tj proces kineziterapije, ali i ono po čemu smo prepoznatljivi kompjutersko jačanje mišića ili elektromiostimulacija povredjenih i oslabljenih tetiva.

Ova moderna fizikalna procedura dovodi do mnogo bržeg  jačanja i stimulacije oslabljneih mišićnih tetiva.

Čak 4 puta jače i snažnije deluje od običnog vežbanja, pa samim tim dovodi do vrlo brzog oporavka pacijenta i potpune funkcionalne osposobljenosti.

Tradicija duga preko 30 godina. Neka Poliklinika Galetić bude vaša kuća zdravlja!

KORISTIMO NAJSAVREMENIJE METODE LEČENJA POPUT SKANLAB, KOMPJUTERSKOG JAČANJA MIŠIĆA I SHOCKWAVE TERAPIJE RADIJALNIM UDARNIM TALASIMA ZA KOJE JE POLIKLINIKA GALETIĆ JEDINI REFERENTNI MEDICINSKI CENTAR U REGIONU. 

Izuzetno stručan kadar doktora specijalista i fizioterapeuta posvećuje punu pažnju svakom pacijentu individualno i bez čekanja. Stojimo Vam na raspolaganju 24h dnevno, 7 dana u nedelji, jer nam je pacijent uvek na prvom mestu. Garantujemo Vam potpuno izlečenje, dođite i uverite se. Zakažite svoj pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.