Šta je bol?
30/04/2015
Tendonitis patele – skakačko koleno
06/05/2015
Show all

Bol u leđima u toku spavanja

bol u ledima tokom spavanja

Bol u leđima kod pacijanata kod kojih je ovo stanje prisutno, ne prestaje ni tokom noći. Spavanje odnosno ležeći polažaj i bol u leđima mogu biti međusobno povezani. Ponekad se bol u leđima može pogoršati usled lošeg polažaja prilikom spavanja.

 

Uzroci bola

Uzroci bola u leđima tokom sna nisu uvek jasni. Pored povreda, uzroci mogu biti sledeći:

  • Problemi i oštećenja međupršljenskih diskova
  • Povrede poput istegnuća ili preloma
  • Bolesti ili stanja poput krive kičme – skolioze, spinalne stenoze – suženje kičmenog kanala, raznih oblika artritisa i slično.

 

Podloga na kojoj spavate

Ukoliko dušek na kome spavate ima znake habanja, probadanja, omekšao je ili je vidno deformisan na mestu gde obično ležite, bilo bi dobro uraditi nešto po tom pitanju. Neki saveti govore o potrebi da se dušek menja na svakih 5 do 7 godina. Otprilike 63% obuhvaćenih istraživanjem potvrdilo je da ima pozitivne promene nakon promene ležaja koji daje optimalnu udobnost i podršku telu.

Ukoliko budžet ne dozvoljava kupovino novog ležaja pokušajte sa nekoliko sledećih saveta:

  • Dodavanje tvrde površine ispod dušeka, ili premeštanje dušeka na pod može doprineti podršci vašeg tela tokom spavanja.
  • Postavljanje jastuka ispod kolena u toku ležanja na leđima ili postavljanje jastuka između kolena prilikom ležanja po strance. Ovakav položaj ispravlja kičmeni stub i omogućava optimalan položaj kičme.

 

Leganje i ustajanje

Prilikom leganja u krevet ili ustajanja, izbegavajte nagle pokrete. Nikad nemojte ustajati naglo, uz trzaj.

Prilikom leganja najbolje je sesti sa strane krevetai pridržavajući se rukama, saviti kolena i kontrolisano spustiti svoje telo u ležežeći položaj.

Prilikom ustajanja preporučuje se okrenuti se postance, saviti kolena, i podići se rukama dok se porkolenice spuštaju pored kreveta na pod. Potrebno je izbegavati savijanje u struku koje može opteretiti kičmu.

Kod bola u leđima dobri razultati se postižu primenom različitih metoda fizikalne terapije:

Najbolji rezultat u jačanju mišića i eliminisanju bola u leđima postiže se uz pomoć  Shockwave terapije Kompjuterskog jačanja mišića

 

Tradicija duga preko 30 godina. Neka Poliklinika Galetić bude vaša kuća zdravlja!

KORISTIMO NAJSAVREMENIJE METODE LEČENJA POPUT SKANLAB, KOMPJUTERSKOG JAČANJA MIŠIĆA I SHOCKWAVE TERAPIJE RADIJALNIM UDARNIM TALASIMA ZA KOJE JE POLIKLINIKA GALETIĆ JEDINI REFERENTNI MEDICINSKI CENTAR U REGIONU. 

Izuzetno stručan kadar doktora specijalista i fizioterapeuta posvećuje punu pažnju svakom pacijentu individualno i bez čekanja. Stojimo Vam na raspolaganju 24h dnevno, 7 dana u nedelji, jer nam je pacijent uvek na prvom mestu. Garantujemo Vam potpuno izlečenje, dođite i uverite se. Zakažite svoj pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.