mezoterapija lica

Šta je mezoterapija lica?

estetika-horz

Mezoterapija lica je vrlo efikasna medicinska procedura, kojom se u središnje delove kože tankim iglama ubrigavaju različiti kokteli aktivnih supstanci poput vitamin, aminokiselina, minerala. Sastav koktela koji čine vitaminski kompleksi, aminokiseline, lipolitici, venotonici i drugi preparati, biljnog porekla određuje lekar u zavisnosti od problema koji je potrebno rešiti. Ovi preparati takođe doprinose i detoksikaciji organizma.

Tretman mezoterapiju izvodi lekar, nakon detaljnog pregleda, jer od toga, u mnogome može zavisiti efekat tretmana. Jedna tretman mezoterapije, u zavisnosti od površine koja se tretira, može trajati od 15 do 30 minuta. Većina pacijenata, ubode kojima se u kožu ubrizgavaju aktivni kokteli opisuje kao ubode komaraca, nakon kojih ostaju sitni tragovi, koji nakon dva do tri sata nestaju. U izuzetnim slučajevima se nakon seanse može javiti diskretan otok regije koja je tretirana i crvenilo, koji nakon par dana, u potpunosti nestaju, a koji se povezuju sa brzim i vrlo povoljnim terapijskim efektom tretmana.

Mezoterapija deluje na uzrok problema,i koncentriše se upravo na lokalnoj pojavi problema,a ne na ceo organizam.

bore pre i posle

Kome se preporučuje mezoterapija

Mezoterapija lica korisna je za osobe svih godina. Ovom procedurom rešavaju se problemi kao što je smanjen tonus, “viseći” obrazi, sitne bore, podvaljak. Popravlja se celokupan izgled kože lica, a pogodna je i za kožu pušača, protiv akni, masne i seboroične kože i one oštećene sunčanjem.

Ova procedura popravlja mikrocirkulaciju, povećavajući protok krvi kroz kožu, ima jak antioksidansni efekat i stimuliše produkciju sopstvenog kolagena i hijaluronske kiseline.


Kada se ne preporučuje mezoterapija

Mezoterapija se ne preporučuje klijentima koji boluju od karcinoma kože, koji često imaju problema sa infekcijama kože ili aktivnim aknama.

Ona nije zamena za hirurške procedure, ali je razumna altrenativa u pravcu poboljšanja izgleda kože, naročito u slučaju pacijenata koji ne smeju da se podvrgnu hirurškim intervencijama, ili nisu zaintresovani za invazivne metode.


Nega nakon tretmana

Nakon tretmana može da se nanese neka od kozmetičkih maski ili uradi hemijski piling. Trebalo bi izbegavati sunčanje, elektrolizu, laser, mikrodermoabraziju. Takođe, ne bi trebalo da kvasiti lice osam sati nakon tretmana.

Preporučuje se da se ova procedura vrši jednom nedeljno u toku prvog meseca, zatim svake dve nedelje tokom drugog meseca, pa jednom mesečno u naredna tri meseca.

 

Doskočite godinama – izaberite pravi estetski tretman

Vršimo najsavremenije tretmane eliminacije bora, i svih nepravilnosti vašeg lica kompleksnim metodama mezoterapije, botulinom i hijaluronskom kiselinom.

mezoterapija 1

OSTVARITE I DO 30% POPUSTA NA TRETMANE

POZOVITE I ZAKAŽITE VAŠ TERMIN!

021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211