Terapeutska masaža

Terapeutska masaža

Šta je terapeutska masaža?

terapeutska masaža

Terapeutska masaža, kako joj samo ime kaže ima za cilj terapeutsko dejstvo na organizam. Iako je često opuštajuća, krajnji cilj nije opuštanje. Ciljevi terapeutske masaže variraju u zavisnosti od potrebe pacijenta. U većini slučajeva se masaža preporučuje kao dopuna kompletnom program rejhabilitacije odnosno terapeije.

Na primer ukoliko pacijent ima povredu,masaža ože da se preporuči kako sredstvo koje pšomaže opuštanju mišića podizanju tonusa mišića, povećanju gipkosti mišića i slično.

Masaža s može, u zavisnosti od potrebe koristiti i kao osnovno sredstvo u terapiji. Pojedinci poput sportista, radnika na teškim poslovima, ili čak radnika u kacelarijama koji većinu vremena provode u sedećem položaju, imaju potrebu za masažom kako bi svoje funkcionalno stanje mišića održali na odgovarajućem nivou.

Pacijenti svih uzrasta mogu imati koristi od masaže kada je obavlja stručno lice, odnosno maser ili fizioterapeut. Masaža takođe može imati blagotvorno dejstvo kod hendikepiranih pacijenata, trudnica …iako je potrebno preduzeti neke korake u slučaju posebnih potreba pacijenata.

Osnovna terapeutska masaža koristi razne tehnike preuzete iz raznih stilova masaže. Dobar i stručan maser-fizioterapeut ume da prepozna potrebe svog klijenta ili pacijenta i formira masažu vodeći se time.

 

Kako terapeutska masaža može pomoći?

Terapeutska masaža u kombinaciji sa relaksacionom masažom ne samo da opušta telo nego pomaže da se saniraju pojedini problemi sa mišićnim tkivom koje pacijent može imati. Masaža takođe može poboljšati cirkulaciju koja omogućava transport kiseonika i hranljivih materija do ćelija mišića i pomaže eliminaciju produkata mišićnog rada i otok mišića.  Ovi efekti poboljšanja cirkulacije imaju takođe svoju ulogu kod nekih upalnih procesa poput artritisa.

Masaža ima opuštajuće efekte na telo, snižava frekvenciju otkucaja srca, usporava disanje i snižava krvni pritisak, a utiče na podizanje imunog sistema i umanjuje efekte stresa.

Masaža takođe može imati pozitivno dejstvo kod sledećih stanja:

  • Stres
  • Nervoza
  • Visok krvni pritisak
  • Artritis
  • Slab imunitet
  • Manje povrede

 

Koliko često se preporučuje masaža?

Potrebe svakog pacijenta zavise od načina života, posla, zdravstvenog stanja…Najbolje efekte masaža daje u rasponu od 4 nedelje koliko je potrebno da mišići opuste i da im se omogući pun raspon delovanja, u protivnom postaju „robovi navike“, imaju ograničen raspon pokreta i ukoliko su često zategnuti, pod tenzijom dolazi do bola i stresa.

 

Tradicija duga preko 30 godina. Neka Poliklinika Galetić bude vaša kuća zdravlja!

KORISTIMO NAJSAVREMENIJE METODE LEČENJA POPUT SKANLAB, KOMPJUTERSKOG JAČANJA MIŠIĆA I SHOCKWAVE TERAPIJE RADIJALNIM UDARNIM TALASIMA ZA KOJE JE POLIKLINIKA GALETIĆ JEDINI REFERENTNI MEDICINSKI CENTAR U REGIONU. 

Izuzetno stručan kadar doktora specijalista i fizioterapeuta posvećuje punu pažnju svakom pacijentu individualno i bez čekanja. Stojimo Vam na raspolaganju 24h dnevno, 7 dana u nedelji, jer nam je pacijent uvek na prvom mestu. Garantujemo Vam potpuno izlečenje, dođite i uverite se. Zakažite svoj pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.