Fizikalna medicina i fizikalna terapija

Fizikalna medicina i fizikalna terapija terapija predstavljaju ključne metode pomuću kojih je moguće ublažiti bol. Primarni cilj fizikalne medicine i terapije je prevencija povreda i ublažavanje simptoma nakon nastanka povreda i brz oporavak i povratak normalnog funkcionisanja organizma.

Fizikalna terapija se takođe koristi i u toku postoperativnog oporavka. Može se koristiti kao jedino sredstvo lečenja ili u kombinaciji sa drugim metodama.

Nakon pregleda, formira se individualni program za svakog pacijenta, Cilj je kao što je pomenuto, smanjiti bol i obnoviti funkcionisanje u što je većoj meri moguće. Cilj je takođe poboljšati pokretljivost zglobova i vratiti fleksibilnost mišićima kao i snagu, izdržljivost, koordinaciju i ravnotežu.

U većini slučajeva, fizikalna terapija podrazumeva neki oblik vežbi. Mogu biti vežbe istezanja, jačanja, vežbe sa lakim opterećenjima, hodanje i slično. Takođe je moguće napraviti program koji bi pacijent pratio i kod kuće.

Primena fizikalne terapije

Oporavak nakon povreda – Fizikalna terapija može pomoći prilikom oporavka nakon povreda i prevencije kako se povrede ne bi ponovile. Pomaže prilikom otklanjanja bola u mišićima tetivama ili ligamentima, jača mišiće, povećava fleksibilnost i amplitudu pokreta.

Hronični problemi – Fizikalna terapija olakšava tegobe kod hroničnih problema i može pomoći poboljšanju kvaliteta života. Može značajno doprineti poboljšanju kod Parkinsonove bolesti, Spinalne stenoze,  artritisa…

Fizikalna medicina predstavlja medicinsku disciplinu koja izučava biološko delovanje različitih oblika fizičke energije na čovečiji organizam, kao i primenu fizikalnih procedura radi profilakse, dijagnostike, terapije i medicinske rehabilitacije.

Pod fizikalnom terapijom se podrazumeva lečenje fizikalnim agensima kako prirodnim tako i veštačkim.

 U odnosu na vrstu energije koju se koristimo, postoji mnogo vrsta fizikalnih procedura:

Fizikalni agensi ne izazivaju, kao pojedini lekovi, zavisnost niti alergiju, neželjena dejstva se pri pravilnoj primeni izuzetno retko javljaju.

U POLIKLINICI GALETIĆ imamo najviše znanja i iskustva u Fizikalnoj medicini i rehabilitaciji kod lečenja svih vrsta povreda i bolnih stanja:
  • Kod bolova i problema sa kičmom (išijas, lumbalni sindrom, diskus hernija, spondiloza ..)
  • Kod povreda i bolova u zglobovima i ligamentima (koleno, rame, lakat, skočni zglob..)
  • Kod povreda i bolova u mišićima (istegnuća, udarci, rupture ..)
  • Kod neuroloških oboljenja (cervikalni sindrom, moždani udar, neuralgije, glavobolje, migrene..)
  • Kod reumatskih oboljenja (degenerativna oboljenja zglobova-artroze, artritisi, giht …)
  • Kod rehabilitacije postraumatskih stanja (nakon preloma, povreda, operacija .)

 

Tradicija duga preko 30 godina. Neka Poliklinika Galetić bude vaša kuća zdravlja!

KORISTIMO NAJSAVREMENIJE METODE LEČENJA POPUT SKANLAB, KOMPJUTERSKOG JAČANJA MIŠIĆA I SHOCKWAVE TERAPIJE RADIJALNIM UDARNIM TALASIMA ZA KOJE JE POLIKLINIKA GALETIĆ JEDINI REFERENTNI MEDICINSKI CENTAR U REGIONU. 

Izuzetno stručan kadar doktora specijalista i fizioterapeuta posvećuje punu pažnju svakom pacijentu individualno i bez čekanja. Stojimo Vam na raspolaganju 24h dnevno, 7 dana u nedelji, jer nam je pacijent uvek na prvom mestu. Garantujemo Vam potpuno izlečenje, dođite i uverite se. Zakažite svoj pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.