fbpx

Deformiteti Kičmenog Stuba: Efikasno lečenje u Poliklinici Galetić

Kada govorimo o zdravlju kičmenog stuba, važno je naglasiti da deformiteti kičmenog stuba nisu samo estetski problem, već mogu ozbiljno uticati na kvalitet života. Ističemo da je Poliklinika Galetić u Novom Sadu, više od 30 godina  posvećena dijagnostici, prevenciji i lečenju ovih stanja, uključujući skoliozu, kifozu i lordozu.

Skolioza: Simptomi i Tretman

Skolioza ili bočno zakrivljenje kičme, može uzrokovati bol, neravnotežu i dugoročne zdravstvene probleme. Idući uvek ispred vremena, možemo se pohvaliti da naš stručni tim koristi napredne tehnike, uključujući izuzetnu Schroth metodu, uz individualizovani pristup svakom pacijentu. Schroth metoda, posebno efikasna u ranoj fazi skolioze, daje focus specifičnim vežbama, koje ciljaju obnavljanje ravnoteže kičmenog stuba.

Kifoza: Simptomi i Lečenje

Kifoza, poznata kao zaobljenost gornjeg dela leđa, može biti uzrokovana starenjem, osteoporozom ili lošim držanjem. U Poliklinici Galetić, pristupamo kifozi sa sveobuhvatnim planom lečenja koji uključuje fizioterapiju, vežbe jačanja i, po potrebi, podršku ortopedskim pomagalima.

Lordoza: Prevencija i Korekcija

Lordoza, prekomerno zakrivljenje donjeg dela leđa, često je rezultat sedentarnog načina života ili povreda. Naša klinika nudi specijalizovane programe vežbanja i terapije za korekciju lordoze, uz edukaciju pacijenata o važnosti održavanja pravilnog držanja i aktivnog načina života.

Schroth Metoda: Revolucionarni Pristup Lečenju

Schroth metoda, inovativni pristup lečenju deformiteta kičmenog stuba, koristi se u našoj klinici kao ključna komponenta terapijskog procesa. Ova metoda se fokusira na tri dimenzije deformiteta, pružajući pacijentima specifične vežbe koje doprinose poboljšanju položaja kičme i smanjenju simptoma.

Zašto izabrati Polikliniku Galetić?

  • Zato što je naš cilj pružanje sveobuhvatne brige za pacijente sa deformitetima kičmenog stuba, koji zahtevaju pažljiv pristup i specijalizovanu negu. Stručni tim Poliklinike Galetić posvećen je pružanju najkvalitetnijeg lečenja, uz upotrebu naprednih metoda kao što je Schroth metoda. Naš tim stručnjaka i dečiji fizijatri koriste multidisciplinarni pristup, kombinujući najnovije tehnike sa individualizovanim planovima lečenja. Prostorije naše Poliklinike pružaju toplo i prijatno okruženje za lečenje i oporavak naših pacijenata.

Ako se suočavate sa problemima skolioze, kifoze ili lordoze, posetite nas u Novom Sadu i iskoristite našu stručnost za povratak zdravom i aktivnom načinu života.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Poliklinika Galetić je tu za Vas

Zakažite pregled

ili pozovite — 062 / 557-211

Vrlo ljubazni,vrhunski stručnjaci…zahvaljujući Dr Galetiću (koga kada upoznate imate utisak da ga znate oduvek) naša ċerka se rešila bolova u kolenima I evo je ponovo na terenu. Hvala, veliko hvala!

Marija B.

Mesto za ljude koji nemaju vremena za gubljenje, problem sa petnim trnom i planetarnom fascijom koji sam vukao mesecima je dijagnosticiran na prvom pregledu a već posle 3 nedelje sam počeo sa trenzima zahvaljujuci efikasnoj terapiji. Opremljenost je zbilja na svetskom nivou, vidi se da se ne žali kada je u pitanju ulaganje u istu. Za osoblje sve pohvale, mada se od ovakve poliklinike i ne očekuje usluga na nižem nivou. Ne mogu reći da bih se rado vratio sad kada sam zdrav ali nemam sumnje gde bih ako me muka snadje. 

Aleksandar B.

Odličan lekar i medicinsko osoblje. Otišla sam tamo zbog povrede i bola u vratu. Odlazila sam na terapije nekoliko puta nedeljno i bola više nema.

Ana F.

Poliklinika Galetić

Evropski centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, ortopediju, estetsku i antiaging medicinu

021/55-72-11 i 062/557-211

poliklinikagaletic@gmail.com

Novi Sad, Bulevar Evrope i Veselina Masleše br. 40

Call Now Button