fbpx

PRP – krvna plazma lica

Prvi rezultati vidljivi su već nakon 4 nedelje

Šta je PRP tretman lica?

Prp tretman lica je vrlo tražena i popularna estetska metoda podmlađivanja kože lica. PRP terapija predstavlja tretman kod kojeg se koristi krvna plazma bogata trombocitima, koja u sebi sadrži faktore rasta i druge supstance koje aktivno učestvuju u obnavljanju tkiva i ćelija i poboljšavaju elastičnost i volumen ćelija kože lica.

Koristeći krv pacijenta, posebnim metodama izdvajaju se trombociti (krvne pločice) koje se potom ubrizgavaju na tretirano mesto. Kada na primer dođe do neke posekotine, odbrambena reakcija tela je da privlači trombocite na mesto povrede i time ubrzava proces zarastanja.

Trombociti nakon ubrizgavanja oslobađaju supstance (Faktori rasta) koje potpomažu process obnavljanja. Koncentracijom trombocita na jedno mesto povećavamo količinu supstanci koje utiču na rast i potpomažu proces obnavljanja I podmlađivanja tkiva. Ljudsko telo ima neverovatnu moć isceljenja i upotrebom sopstvenih trombocita značajno potpomažemo i ubrzavamo proces obnavljanja tkiva.

Kako se izvodi PRP tretman lica

Pacijentu se iz vene uzima 8 do 10 ml pune krvi, koja se specijalnom metodom prerađuje da bi se izdvojila određena, potrebna količina trombocita (Platelets). Dobijeni produkt se injekcijom infiltrira na ranije definisano obolelo (povređeno) mesto. Cela procedura traje 15-30 min.

Sama procedura je je osmišljena da bude maksimalno komforna za pacijenta. 8 do 10 ml krvi se brzo uzima.

Kod nekih oblika PRP terapije uzima se od 40 do 100 mililitara krvi što je potpuno neetički i neopravdano jer jednostavno ne postoji prostor za ubrizgavanje plazme izdvojene iz te količine krvi.

Neophodno je naglasiti da je procedura BEZBOLNA.

Spada u veoma bezbedne intervencije pošto se daje pod lokalnom anestezijom.

Nakon terapije pacijent može nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima poput upravljanja vozilom, hodanja i slično. 

Tretman se koristi kod:

  • Smanjenje bora oko očiju,
  • Smanjenje pušačkih bora
  • Uklanjanje ožiljaka od akni
  • Uklanjanje nazolabijalnih bora
  • Lifting lica

Kada su vidljivi rezultati?

Prvi rezultati vidljivi su nakon 4 nedelje i period nakon toga rezultati polako postaju sve vise izraženi. Potrebo je određeno vreme kako bi se podstakli regenerativni procesi I oni se vremenom ubrzavaju. Prvi rezultan nakon što se uradi prp tretman lica je povećana elastičnost i hidratacija kože. Serija od tri tretmana može efekte produžiti i do dve godine.

Poliklinika Galetić je tu za Vas

Zakažite pregled

ili pozovite — 062 / 557-211

Vrlo ljubazni,vrhunski stručnjaci…zahvaljujući Dr Galetiću (koga kada upoznate imate utisak da ga znate oduvek) naša ċerka se rešila bolova u kolenima I evo je ponovo na terenu. Hvala, veliko hvala!

Marija B.

Mesto za ljude koji nemaju vremena za gubljenje, problem sa petnim trnom i planetarnom fascijom koji sam vukao mesecima je dijagnosticiran na prvom pregledu a već posle 3 nedelje sam počeo sa trenzima zahvaljujuci efikasnoj terapiji. Opremljenost je zbilja na svetskom nivou, vidi se da se ne žali kada je u pitanju ulaganje u istu. Za osoblje sve pohvale, mada se od ovakve poliklinike i ne očekuje usluga na nižem nivou. Ne mogu reći da bih se rado vratio sad kada sam zdrav ali nemam sumnje gde bih ako me muka snadje. 

Aleksandar B.

Odličan lekar i medicinsko osoblje. Otišla sam tamo zbog povrede i bola u vratu. Odlazila sam na terapije nekoliko puta nedeljno i bola više nema.

Ana F.

Poliklinika Galetić

Evropski centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, ortopediju, estetsku i antiaging medicinu

021/55-72-11 i 062/557-211

poliklinikagaletic@gmail.com

Novi Sad, Bulevar Evrope i Veselina Masleše br. 40

Call Now Button