fbpx

Mezoterapija i mezoniti

Popravlja se celukopan izgled kože lica

Šta je mezoterapija lica?

Mezoterapija lica je vrlo efikasna medicinska procedura, kojom se u središnje delove kože tankim iglama ubrigavaju različiti kokteli aktivnih supstanci poput vitamin, aminokiselina, minerala. Sastav koktela koji čine vitaminski kompleksi, aminokiseline, lipolitici, venotonici i drugi preparati, biljnog porekla određuje lekar u zavisnosti od problema koji je potrebno rešiti. Ovi preparati takođe doprinose i detoksikaciji organizma.

Tretman mezoterapiju izvodi lekar, nakon detaljnog pregleda, jer od toga, u mnogome može zavisiti efekat tretmana. Jedna tretman mezoterapije, u zavisnosti od površine koja se tretira, može trajati od 15 do 30 minuta. Većina pacijenata, ubode kojima se u kožu ubrizgavaju aktivni kokteli opisuje kao ubode komaraca, nakon kojih ostaju sitni tragovi, koji nakon dva do tri sata nestaju. U izuzetnim slučajevima se nakon seanse može javiti diskretan otok regije koja je tretirana i crvenilo, koji nakon par dana, u potpunosti nestaju, a koji se povezuju sa brzim i vrlo povoljnim terapijskim efektom tretmana.

Mezoterapija deluje na uzrok problema,i koncentriše se upravo na lokalnoj pojavi problema,a ne na ceo organizam.

Kome se preporučuje mezoterapija?

Mezoterapija lica korisna je za osobe svih godina. Ovom procedurom rešavaju se problemi kao što je smanjen tonus, “viseći” obrazi, sitne bore, podvaljak. Popravlja se celokupan izgled kože lica, a pogodna je i za kožu pušača, protiv akni, masne i seboroične kože i one oštećene sunčanjem.

Ova procedura popravlja mikrocirkulaciju, povećavajući protok krvi kroz kožu, ima jak antioksidansni efekat i stimuliše produkciju sopstvenog kolagena i hijaluronske kiseline.

Kada se ne preporučuje mezoterapija?

Mezoterapija se ne preporučuje klijentima koji boluju od karcinoma kože, koji često imaju problema sa infekcijama kože ili aktivnim aknama.

Ona nije zamena za hirurške procedure, ali je razumna altrenativa u pravcu poboljšanja izgleda kože, naročito u slučaju pacijenata koji ne smeju da se podvrgnu hirurškim intervencijama, ili nisu zaintresovani za invazivne metode.

Nega nakon tretmana

Nakon tretmana može da se nanese neka od kozmetičkih maski ili uradi hemijski piling. Trebalo bi izbegavati sunčanje, elektrolizu, laser, mikrodermoabraziju. Takođe, ne bi trebalo da kvasiti lice osam sati nakon tretmana.

Preporučuje se da se ova procedura vrši jednom nedeljno u toku prvog meseca, zatim svake dve nedelje tokom drugog meseca, pa jednom mesečno u naredna tri meseca.

Doskočite godinama

Izaberite pravi estetski tretman.Vršimo najsavremenije tretmane eliminacije bora, i svih nepravilnosti vašeg lica kompleksnim metodama mezoterapije, botulinom i hijaluronskom kiselinom.

Šta je mezoterapija bez igle?

Neinvazivna mezoterapija ili mezoterapija bez igle je trenutno najpopularnija alternativa mezoterapiji u kojoj se upotrebljavaju injekcije. Ima isti efekat kao i obična mezoterapija, ali ovde nema bola, otoka i bezbedna je. Ne postoje sporedni efekti, odgovara svim tipovima kože. Ovaj proces se može koristiti i kao alternativa botoksu i drugim antiejdžing tretmanima.

Mezoterapija radi na principu elektro osmoze, mezoporacije, doprinoseći maksimalnom transportu hranljivih materija, vitamina, minerala i aminokiselina direkto u mezoderm, koje zatim koža brzo upija, apsorbujući do 2000 puta više hranjljivih materija nego kod upotrebe tradicionalnih metoda.  Pod dejstvom pulsne naizmenične struje stvara se elektromagnetno polje pod čijim uticajem se formiraju privremeni vodeni kanali-mezopore i to upravo u zaštitnom lipidnom sloju između epiderma i derma, koji omogućavaju unos aktivnih materija u dubllje slojeve kože.

Poliklinika Galetić jedina kombinuje sve četiri najefikasnije metode za uklanjanje celulita. To su Shockwave terapija, Anticelulit Masaža, Kompjutersko jačanje mišića i Biostimulacija sa pratećim programima.

Primenom ove četiri metode postižu se fantastični rezultati za kratko vreme.

Ovo je savršena metoda za one koji zbog straha od igala izbegavaju klasičnu mezoterapiju a hteli bi da reše problem sa opušteno kožom, borama… Tretmani na principu mezoporacije omogućavaju unos aktivnih materija u tkiva jednakom efikasnošću kao i upotrebom mezoterapijskim inekcijama.

U toku klasičnih tretmana svega 10% supstanci koje se koriste prodire u dublje slojeve kože ograničavajući na taj način efekat. Sličan efekat je i sa svakodnevnim nanošenjem krema na kožu.

Neinvazivna mezoterapija, odnosno mezoterapija bez igle, omogućava apsorpciju materija koje nanosimo na kožu poput hijaluronske kiseline i kolagena i do 90%.

Trenutno je metoda koja daje najbolje rezultate za najkraće vreme primenom Ultratone Futura Pro aparata koji je jedinstveni aparat u ovom regionu, daje najbolje rezultate kod rešavanja problema poput celulita, mršavljenja, zatezanja mišića, relaksacije mišića, svih estetskih nehirurških metoda

Šta se može tretirati neinvazivnom mezeterapijom?

Neinvazivna mezoterapija se najčešće koristi za:

  • zatezanje bora
  • smanjenje pigmentacije
  • izbeljivanje
  • postizanje mlađeg izgleda, odnosno „podmlađivanje“

Nakon tretmana klijenti obično opisuju efekte kao da im koža izgleda mlađe, osveženo, glatko, sjajno i čvršće.

Obično se rade tri različita mezoterapijska tretmana, mezo-lifting, odnosno zatezanje, podmlađivanje kože lica i detoksikacija kože lica.

 

Da li su moguće komplikacije?

Kod neinvazivne mezoterapije ne postoji opasnost od pojave neželjenih efekata, tretman klijenti opisuju kao prijatan uz povremenu pojavu osećaja „bockanja“. Tretman je bezbolan i ne postoje moguće komplikacije

Postoji izizetno malo stanja kod kojih se ne preporučuje neinvazivna mezoterapija. To su trudnoća, ili ukoliko pacijent ima pejsmejker. Neželjenih efekata na sam proces mezoterapije u smislu iritacije ili reakcije tkiva, nema, izuzev ako postoji alergija na neki od sastojaka.

Kompatibilnost sa drugim tretmanima

Najbolji rezultati se postižu kombinovanjem sa drugim tehnikama podmlađivanja i antiaginga. Tako da možemo kombinovati mezoterapiju bez igle sa nehirurškim fejsliftingom kojim se uklanjaju znaci starenja i propadanja kože i dodatno usporavaju.

UltraTone Futura Pro

ULTRATONE FUTURA PRO PREDSTAVLJA TRENUTNO NAJEFIKASNIJI I JEDINI APARAT KOJI JE OMOGUĆAVA TRETMANE MRŠAVLJENJA, OBLIKOVANJE TELA, SMANJIVANJE BORA, ZATEZANJE KOŽE, LIPOLIZE, KAVITACIJE I JOŠ MNOGO TOGA, NA JEDNOM MESTU!

 POLIKLINIKA GALETIĆ JE JEDINA MEDICINSKA USTANOVA U REGIONU KOJA POSEDUJE I KORISTI ULTRATON FUTURA PRO APARAT.

Poliklinika Galetić je tu za Vas

Zakažite pregled

ili pozovite — 062 / 557-211

Vrlo ljubazni,vrhunski stručnjaci…zahvaljujući Dr Galetiću (koga kada upoznate imate utisak da ga znate oduvek) naša ċerka se rešila bolova u kolenima I evo je ponovo na terenu. Hvala, veliko hvala!

Marija B.

Mesto za ljude koji nemaju vremena za gubljenje, problem sa petnim trnom i planetarnom fascijom koji sam vukao mesecima je dijagnosticiran na prvom pregledu a već posle 3 nedelje sam počeo sa trenzima zahvaljujuci efikasnoj terapiji. Opremljenost je zbilja na svetskom nivou, vidi se da se ne žali kada je u pitanju ulaganje u istu. Za osoblje sve pohvale, mada se od ovakve poliklinike i ne očekuje usluga na nižem nivou. Ne mogu reći da bih se rado vratio sad kada sam zdrav ali nemam sumnje gde bih ako me muka snadje. 

Aleksandar B.

Odličan lekar i medicinsko osoblje. Otišla sam tamo zbog povrede i bola u vratu. Odlazila sam na terapije nekoliko puta nedeljno i bola više nema.

Ana F.

Poliklinika Galetić

Evropski centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, ortopediju, estetsku i antiaging medicinu

021/55-72-11 i 062/557-211

poliklinikagaletic@gmail.com

Novi Sad, Bulevar Evrope i Veselina Masleše br. 40

Call Now Button