fbpx


 Indiba Active ćelijska terapija

INDIBA Active terapija ubrzava oporavak od povreda, stimuliše regeneraciju tkiva i doprinosi uklanjanju celulita, zatezanju kože i podiže tonus mišića

INDIBA terapija predstavlja revolucionarnu terapiju u svetu koja funkcioniše na bazi aktivne ćelijske terapije, takozvanog proionic ® sistema (tekar tehnologija).

INDIBA Active stimuliše regeneraciju tkiva i doprinosi uklanjanju celulita, zatezanju kože, a podiže i tonus mišića.

Ovaj tretman upotrebom radiofrekvencijskih talasa ubrzava oporavak od povreda u kratkom vremenskom roku i izvodi se uz manuelne tehnike koje smanjuju bol i ubrzavaju regeneraciju tkiva.

Poboljšanje se oseti već nakon prvog tretmana, a stalno kretanje energije prilikom tretmana INDIBA Tekar tehnologijom smanjuje broj tretmana i ubrzava oporavak.

Kako radi Indiba aparat?

U oblasti neinvazivne estetske medicine, Indiba Deep je prvi regenerator kože i potkožnog tkiva koji radi na principu električnog prenosa, postajući tako jedina tehnologija koja optimizuje jonsku razmenu i balansira električni potencijal tkiva, utičući na tkivo i površinski i dubinski.

Povećava lepotu kože iznutra, zateže, regeneriše, učvršćuje i eliminiše opuštenost kože.

Ključ uspeha INDIBA Active terapije je u specifičnoj frekvenciji rada aparata od 448Khz.

Upotreba ovih frekvencija ima tri osnovna efekta:

 • Biostimulacija visokom frekvencijom koja utiče na propustljivost ćelijskih membrana i pospešuje razmenu materija u ćelijama
 • Mikrocirkulacija – vaskularizacija koja dopunjuje biostimulaciju i snabdeva tkivo kiseonikom i poboljšava vensku i limfnu resorpciju
 • Hipertermija koja značajno pospešuje ćelijski metabolizam

Primena INDIBA Active terapije

INDIBA Active se koristi u svim fazama oboljenja ili povreda u zavisnosti od samog cilja lečenja:

 • Akutna faza – smanjuje se otok i bol i utiče na zarastanje povređenog tkiva i na njegovu elastičnost
 • Hronična faza – primena terapije utiče na opuštanje vezivnih struktura tkiva, poboljšanje cirkulacije u tretiranom tkivu, povećanje mišićne snage i opštih fizioloških kapaciteta organizma.

INDIBA je lider na tržištu radiofrekventnih terapija kojim se ubrzava prirodni proces oporavka i obnavljanja tela i njegove vitalnosti.

Već nakon prve terapije sa INDIBA Active aparatom povređana tkiva povratiće svoju prirodnu elastičnost, u njima će se osetno povećati proizvodnja elastina i kolagena, porasta protoka krvi, smanjenja nivoa masti, a doći će i do početka i ubrzanja procesa regeneracije kože.

Tretman se može primeniti na muškarce i žene, kako na licu tako i na telu, u zavisnosti od svrhe i željenih rezultata.

Trenutno nudimo efikasna rešenja za:

 • Podmlađivanje lica
 • Eliminaciju bora
 • Revitalizaciju kože
 • Smanjenje celulita
 • Učvršćivanje grudi
 • Mršavljenje

INDIBA i fizikalna terapija

Terapija aparatom INDIBA Active može biti priključena standardnoj fizijatriji kako bi se došlo do najefikasnijih rezultata tokom procesa oporavka. Ova tehnologija može se koristiti kao dopuna manuelnoj fizioterapiji zarad ubrzanja procesa oporavka kako u akutnoj tako i u hronično bolnoj fazi.

Korišćenjem INDIBA aparata popravićete svoju funkcionalnost, a sam tretman uspešno utiče na redukciju bolova.

Rezultati su vidljivi već nakon prvih nekoliko terapijskih postupaka.

INDIBA Active aparat može se koristiti u ovih nekoliko ključnih oblasti i procedura:

 • Rehabilitaciji
 • Oporavku od sportskih povreda
 • Pelvičnom, odnosno izlečenju karlice
 • Fizioestetici

Rehabilitacija

Upotrebom INDIBA Active aparata ubrzava se oporavak i redukuje se bol.

Prirodni proces oporavka ubrzava se upotrebom aparata INDIBA Active, a sa tretmanom i oporavkom nakon povrede se može započeti već na samom početku, u prvoj i najbolnijoj, akutnoj fazi.

INDIBA pomaže u smanjenju otoka i bola, ubrzavajući proces oporavka.

Ovaj aparat vrlo je koristan i efikasan sa tretiranjem hroničnih oboljenja kao što je osteoartritis jer pomaže u smanjenju i nestanku bolova u periodu od čak puna tri meseca, a poboljšava i opštu funkcionalnost pacijenta za razliku od praktikovanja isključivo fizičkih vežbi, treninga i fizioterapija.

Mnogi ljudi imaju problem sa bolovima u donjem delu leđa, a upravo INDIBA aparat pomaže sa olakšavanjem ovakvih bolova omogućavajući kontinuirano ojačavanje leđnih mišića i mogućnost ispravnog držanja kako bi se prevazišli simptomi i poboljšao kvalitet života pacijenta.

INDIBA Active je efikasno rešenje za:

 • Smanjenje i uklanjanje bola
 • Zaustavljanje otoka
 • Poboljšanje mobilnosti i pokretljivosti
 • Ubrzanje oporavka i izlečenja

Sportska fizioterapija

Sportisti će nakon povrede koristiti sve dozvoljene tretmane i terapije kako bi ubrzali proces oporavka. Radiofrekventna INDIBA terapija stimuliše obnovu tkiva, a može se kombinovati uporednom upotrebom manuelne terapije i drugim tehnikama kako bi se došlo do željenog rezultata.

Sa INDIBA tretmanima može se započeti još u prvoj i akutnoj fazi, odmah nakon povrede. Kontinuirana modulacija frekvencija osigurava biostimulacioni efekat bez prodiranja prevelike toplote u unutrašnjost tkiva.

Kod problema sa hroničnim povredama i bolovima, korišćenjem INDIBA aparata protok krvi uvećava se za čak 79 procenata uz značajno povećanje temperature povređenog tkiva koja traje mnogo duže od vremena provedenog na samoj terapiji.

Upotreba INDIBA Active aparata skraćuje period oporavka i poboljšava fizičke performanse sportistima. 

Zdravlje pelvične (karlične) regije tela

Žene i muškarci mogu osećati tegobe u pelvičnoj, odnosno karličnoj regiji tela što umnogome može uticati na kvalitet života. Terapija INDIBA aparatom pomaže već nakon prvog tretmana.

INDIBA aparat može se koristiti paralelno sa manuelnom terapijom i fizičkim vežbama. Smanjenjem bolova, opuštanjem mišića i povećanjem protoka krvi poboljšava se tolerancija na manuelnu terapiju i propisane fizičke vežbe, kako za žene tako i za muškarce.

Terapija sa INDIBA Active aparatom može:

 • Ubrzati proces oporavka nakon epiziotomije
 • Poboljšati sposobnosti mišića karlice pred kontrakcije
 • Umanjiti bolove

Relativizacija kože

Tretmani sa INDIBA radiofrekventnom terapijom pomažu u poboljšanju cirkulacije izazivajući sintezu kolagena i elastina što kao krajnji rezultat pruža oporavak kože i mišićnog tonusa.

INDIBA aparat deluje balansiranjem ćelijskog metabolizma omogućavajući zatezanje i podmlađivanje kože. Tretiranjem Vašeg tela našim radiofrekventnim aparatom, mišićni i kožni tonus poboljšava se povećanom cirkulacijom i iniciranjem sinteze kolagena i elastina.

Molekularnim studijama dokazano je da INDIBA uzrokuje uništavanje masnih naslaga, dok u slučaju ožiljaka, poput onih operacionih, INDIBA omogućava brže zarastanje, smanjenje otoka i povlačenje modrica u procesu izlečenja.

INDIBA aparat može se koristiti i za povećanje protoka krvi u nogama, te se i u ovom slučaju može koristiti uporedo sa svim oblicima manuelnih terapija, pa i za poboljšanje limfne drenaže i prevenciju pojave celulita.

INDIBA i estetska medicina

INDIBA Deep Care nudi zdravstvenim profesionalcima sofisticirani uređaj za rad u estetskoj medicini, ginekologiji, hirurgiji i dermatologiji.

Radiofrekventnom terapijom povećava se protok krvi kroz tretirana područja, uvećava se dostava kiseonika i hranljivih materija što rezultira hidratacijom, fibroblastima i stimulacijom kolagena.

INDIBA je dokazano korisna u:

 • Estetskoj medicini
 • Pre i nakon operacija
 • Estetskoj ginekologiji
 • Dermatologiji
 • Kombinovanoj estetskoj medicini

Veterina

INDIBA Animal Health je jedinstvena linija proizvoda specijalno dizajnirana za upotrebu na životinjama.

INDIBA tehnologija može se koristiti za poboljšanje zdravstvenog stanja i kvalitet života Vašeg ljubimca. Korisna je u procesu oporavka, smanjenju bolova i poboljšanju funkcionalnosti životinje.

Sam tretman je bezbolan, neinvazivan i prijatan.

INDIBA je korisna u:

 • Rehabilitaciji i oporavku
 • Prevenciji povreda
 • Funkcionalnosti tela
 • Smanjenu bolova
 • Poboljšanju generalnog zdravstvenog stanja

Da li je INDIBA naučno dokazana metoda lečenja?

Radiofrekventnost je deo elektromagnetnog spektra. Otkrivena je za zagrevanje telesnog tkiva još u 19. veku zahvaljujući dvojici Francuza, psihologu zvanom D’Arsonval i njegovom dugogodišnjem asistentu.

Oni su otkrili da se korišćenjem samo jednog ampera produkuju toplotne senzacije na čovekovo telo. Kasnije se ovom otkriću pridružuju imena poput Nikole Tesle i Herca koji su nastavili istraživanja.

Osamdesetih godina 20. veka, tačnije 1983. godine biomedicinski naučni radnici počeli su sa istraživanjima radiofrekventnih elektromagnetnih talasa u terapiji konstruisavši prvi uređaj koji se danas naziva INDIBA.

U to vreme, taj aparat bio je poznat pod nazivima Tek ili Tekar, dok je istovremeno i terapija nazvana Tekarterapija.

Nakon tog prvog uređaja, INDIBA je razvijala svoju autentičnu tehnologiju i definisala svoju, na dokazima baziranu, specifičnu radiofrekvenciju od 448kHz.

Brojni dokazi i naučni dokumenti nastali su za više od 20 godina molekularnih istraživanja na bioelektromagnetnom odeljenju bolnice “Ramon i Kahal” u Madridu.

Istraživači ove bolnice otkrili su optimalnu radiofrekvenciju od 448kHz posmatranjem matičnih ćelija, zdravih ljudskih ćelija i ćelija raka.

Ovo važno istraživanje demonstriralo je diferencijaciju matičnih ćelija i efekte vezane za ćelije raka, potvrđujući sigurnost i efikasnost biostimulacije od strane INDIBA tehnologije bazirane na 448kHz.

Istorijat

Od konstrukcije i primene prvog uređaja davne 1983. godine, INDIBA je razvila radiofrekventnu tehnologiju oko 0,5MHz, a kasnije ju je definisala na preciznih 448kHz.

INDIBA Active je danas brend koji je u širokoj primeni pre svega od strane fizioterapeuta i ortopeda koji vode procese oporavka i rehabilitacije, kako kod profesionalnih sportista tako i kod drugih pacijenata.

Zaključak

INDIBA uređaji korisni su kako za ljude tako i za životinje. Ubrzajte proces oporavka, rehabilitacije nakon povreda mišića, tkiva i kože, korišćenjem radiofrekventnih stimulansa koji rade na naučno dokazanoj frekvenciji od 448kHz.

Poliklinika Dr Galetić služi se INDIBA aparatima u procesu izlečenja svojih pacijenata zato što stalnim usavršavanjem i praćenjem najmodernijih tehnologija i pristupa u lečenju vodimo brigu o Vašem zdravlju.

Na našoj poliklinici očekujte spoj znanja, stručnosti i najmodernijih medicinskih uređaja kako bi svi Vaši zdravstveni problemi nestali što efikasnije i u što kraćem vremenskom roku.

Ukoliko želite zdrav život bez bolova nemojte oklevati da nas kontaktirate i zakažete pregled na našoj i Vašoj poliklinici Dr Galetić.

Poliklinika Galetić je tu za Vas

Zakažite pregled

ili pozovite — 062 / 557-211

Call Now Button