Anticelulit masaža

anticelulit masaza

Anticelulit masaža- dejstvo

masaza-3

Glavni cilj anticelulit masaže je rastresanje kože i potkožnog tkiva, te pojačavanje cirkulacije u njima i zagrevanje. Osim toga, postiže se i određena doza relaksacije, ali to nije primarni cilj ove masaže.
Hvatovi i međuhvatovi koriste se na butini sa obe strane i na potkolenici sa zadnje strane. Potkolenica sa prednje strane i stopalo masiraju se kao u klasičnoj masaži, ali nešto intenzivnije. Noge se obavezno masiraju cele bez obzira što celulit nije prisutan svuda.

Trajanje jedne masaže, obe noge je 30-40 minuta. Trajanje serije: 10 dana uzastopno počevši оd 5. ili 6. dana od početka menstruacije (hormonski status u prvoj polovini ciklusa olakšava izlučivanje vode i svega ostalog što se pokrene anticelulit masažom – nataloženih masti i u njima vezanih štetnih materija, а i iz razloga da započeta serija ne bude prekinuta menstruacijom). Za oprimalne rezultate, potrebno je uraditi najmanje 3 serije.

Glavni krivci za nastajanje celulita:

  • Smanjena hormonalna aktivnost tokom menopauze
  • Smanjena fizička aktivnost
  • Pušenje
  • Nepravilna ishrana
  • Stres

Celulit – narandžina kora

slika3Za to postoje dva “krivca”: masno tkivo kod žena lakše i brže skladišti masti nego što je slučaj kod muškaraca (budući da je žensko telo predviđeno za skladištenje energije tokom trudnoće). Osim toga, vezivno tkivo kod žena ima sposobnost velike rastegljivosti (takođe priprema za period trudnoće). Za razliku od muškaraca, vlakna kolagena su kod žena smeštena vertikalno na položaj kože. Ukoliko se poveća broj masnih ćelija, smeštenih između vlakana kolagena, one potiskuju višak masnih ćelija prema gore, rezultat su tipična udubljenja na koži koje nazivamo narandžinom korom.

Osim anticelulit masaža Poliklinika Galetić primenjuje i tretmane koji su ustvari kombinacija terapije najmodernijim medicinskim aparatima sa anticelulit masažama.

Pravimo individualan pristup svakom pacijentu, pravimo i programe više različitih tretmana  kako bi efekti bili što bolji i trajniji, u exluzivnim prostorijama naš stručan kadar Vam se posvećuje kao da ste jedini.