Lečenje bola u zglobu lakta

Lečenje bola u zglobu lakta

lakat

Zglob lakta je izuzetno značajan u našem telu. Pokreti ruke u velikoj meri zavise od funkcionisanja zgloba lakta. Zglob lakta je u toku aktivnosti izložen velikom stresu i ključan je za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Kao takav sklon je povredama usled stresa i sila koje deluju na njega. Bol u laktu često je velika prepreka u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Česta povreda koja se javlja u zglobu lakta je takozvani teniski lakat. Teniski lakat je bolno stanje lakta, pripada grupi sindroma preopterećenja (overuse syndrome), obično je uslovljen  dugotrajnim preopterećenjem mišića, tetiva i njihovih pripoja u predelu lakta i podlaktice. Spoljašnja -lateralna strana lakta je najčešće mesto bola kod sportista- tenisera,a takođe i u mnogim profesijama. Oboljenje nazvano Epicondilytis lateralis ili teniski lakat je posledica efekata mikrotrauma tj preoperećenosti mekih tkiva oko spoljašnjeg epikondila.

 

Tradicija duga preko 30 godina. Neka Poliklinika Galetić bude vaša kuća zdravlja!

KORISTIMO NAJSAVREMENIJE METODE LEČENJA POPUT SKANLAB, KOMPJUTERSKOG JAČANJA MIŠIĆA I SHOCKWAVE TERAPIJE RADIJALNIM UDARNIM TALASIMA ZA KOJE JE POLIKLINIKA GALETIĆ JEDINI REFERENTNI MEDICINSKI CENTAR U REGIONU. 

Izuzetno stručan kadar doktora specijalista i fizioterapeuta posvećuje punu pažnju svakom pacijentu individualno i bez čekanja. Stojimo Vam na raspolaganju 24h dnevno, 7 dana u nedelji, jer nam je pacijent uvek na prvom mestu. Garantujemo Vam potpuno izlečenje, dođite i uverite se. Zakažite svoj pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211