REHABILITACIJA

rehabilitacija

Rehabilitacija je obično dug i bolan proces, a sa nama je sve mnogo lakše jer mi znamo kako. Tradicija duga preko 30 godina i više od 15 hiljada izlečenihpacijenata su dokaz našeg uspešnog rada u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Izuzetno stručan kadar doktora specijalista i fizioterapeuta posvećuje punu pažnju svakom pacijentu individualno i bez čekanja. Stojimo Vam na raspolaganju 24h dnevno, 7 dana u nedelji, jer nam je pacijent uvek na prvom mestu. Garantujemo Vam potpuno izlečenje, dodjite i uverite se. Neka Poliklinika Galetić bude vaša kuća zdravlja.

Poznati smo po brzini izlečenja i oporavka kod najtežih povreda i preloma kao i  u visokom procentu osposobljavanja za bavljenje u najtežim sportovima. Rehabilitacija povredjenih pacijenata i sportista je vrlo komplikovana metoda i zahteva veliko iskustvo i kvalitet rada. Uspeh i brzina rehabilitacije naših pacijenata se ogleda u kompleksnom i detaljnom načinu lečenja:

orangeplus

   Najpre uzimamo detaljnu anamnezu 

orangeplusVršimo klinički pregled pacijenta

orangeplus    Zatim radimo (u najvećem broju slučajeva) ultrazvučno snimanje zgobova, mišića ili ligamenata i postavljamo konkretnu i preciznu dijagnozu.

 orangeplus   Nakon toga i bez čekanja uključujemo pacijenta u najdelotvorniju fizikalnu terapiju individualno prilagođenu njegovim trenutnim fizičkim stanjem.

TERAPIJA I REHABILITACIJA 

Rehabilitacija može biti dug i bolan proces samo ako se ne postavi dobra slide5dijagnoza i ne pristupi se svakom pacijentu individualno.
Izuzetno je važno da ako Vas boli bilo koji:

favicon zglob,

faviconmišić,

faviconligament

favicon ili tetiva što pre javite i ne čekate da bolest uzme maha kako bi u što ranijoj fazi sanirali problem.

Našim terapijama i specijalnim tretmanima možemo da Vam omogućimo da se već kroz nekoliko dana vratite vašim svakidašnjim aktivnostima i zaboravite na bol.
Zamislite samo da već posle prvog tretmana osetite olakšanje, samo jedan poziv Vas deli od toga.slika11
Prema našem iskustvu od preko 15 hiljada zadovoljnih i uspešno izlečenih pacijenta, rešavali smo sa velikim uspehom sve:

check2-red vrste povreda i bolova,

check2-red od blažih uganuća zglobova i istegnuća mišića,

check2-redpa sve do najtežih preloma kostiju,

check2-redpopucanih tetiva

check2-red i ligamenata.

Na kraju smo sve naše pacijente obučili i savetovali kako da se vrate svojim fizičkim aktivnostima i uspešno nastave da se bave sportom, na čemu su nam oni veoma zahvalni.

Terapija i rehabilitacija se vrši najmodernijim medicisnkim aparatima i procedurama i uz veliko iskustvo po čemu se izdvajamo od svih drugih. Uz stalni nadzor i pomoć stručnih terapeuta pacijenti se uključuju postepeno i u program vežbi tj kineziterapije.

slika2Obavezno nakon postraumatskih stanja koja za posledicu dovode do drastične atrofije i slabjenja mišića uključujemo pacijente na Kompjutersko jačanje mišića koje daje fenomenalne rezultate jačanja i oporavka i po čemu smo prepoznatljivi. U svrhu sto bržeg oporavka i vraćanja treninzima posebno sportista, naši pacijenti dobijaju i po 2 tretmana dnevno, što rezutira što kraćem lečenju i oporavku. Nakon sprovođenja ovih tretmana i redovnih kontrola od stane lekara, pacijenti su potpuno funkcionalno osposobljeni i izlečeni.

Na kraju dobijaju stručan savet kako da se sačuvaju i preveniraju povede i bolove i vraćaju se bvojim svakodnevnim aktivnostima u najkraćem vremenskom periodu.
U Poliklinici Galetić se primenjuje najkompletnija fizikalna terapija i rehabilitacija u cilju što bržeg oporavka:

checkKineziterapija,

checkRadijalna-shock wave terapija,slika2

checkElektroterapija (TENS, Interferentne struje, Dijadinamske struje, Galvanizacija, Elektrostimulacija..),

checkMagnetoterapija,

checkLaseroterapija,

checkFototerapija,

checkUltrazvučna terapija,

checkSonoterapija,

checkKrioterapija,

checkTermoterapija, sa najsavremenijim medicinskim aparatima kojima rukuje stručno osoblje

checkKompjutersko jačanje oslabljenih mišića

 

Principi moderne rehabilitacije povreda su: hmt

– Minimalizovati oštećenje, upalu ili bol na mestu povrede

– Poboljšati zarastanje

– Održati i povećati obim pokreta

– Sprečiti pojavu atrofije mišića i povećati mišićnu snagu

– Održati i povećati izdržljivost

– Omogućiti funkcionalni oporavak pacijenta

TRETMANI PO KOJIMA SE IZDVAJAMO

Konstantno unapređujemo naša znanja i opremu,pa tako možemo slobodno da kažemo da se kod nas primenjuje najkompletnija rehabilitacija najnovijim medicinskim aparatima:

  1. SHOCKWAVE MASTER PLUS 200SHOC WAVE TERAPIJA

Shockwave terapija ubrzava proces ozdravljenja aktivacijom snage isceljenja organizma pacijenta. Stimuliše metabolizam i poboljšava krvnu cirkulaciju. Oštećeno tkivo se postepeno regeneriše i zaceljuje.

  1. CERAGEM

On je prirodna terapija koja koristi termalnu akupresuru, koja reguliše krvnu cirkulaciju, prošišćava krv, povećava krvnu produkciju, povećava imunitet oslobađajući se stresa i poravnava kičmenu moždinu. Ceragem koristi Jade kamenje, koje kada se ugreje šalje ultra crvene zrake u ljudsko telo, koji leče oboljenja. Kamenje se stavlja na svaki deo kičmene kolone. Svaka tačka leči odgovarajuću bolest.

  1. COMPEXslika3

Compex je sprava koja je namenjena aktivnim sportistima ali i rekreativcima tj. ljudima koji nemaju dovoljno vremena za isti.

  1. UTRATONE

Ultraton se primenjuje poslednjih nekoliko godina, u radu sa vrhunskim olimpijskim atletičarima i svetskim trenerima, kako bi se poboljšale sportske perfomanse, redukovao rizik od povreda i kao dopuna svakodnevnoj sportskoj aktivnosti.

  1. SKANLAB

Scanlab Bodywave je Norveški pronalazak u kome je primenjena nova tehnologija – prvi put primena dugotalasne dijatermije u lokalnoj terapiji za lečenje povreda i oboljenja mišića, ligamentnog aparata i mišićnih ovojnica.

  1. WRISTRACslika8

Wristrac je medicinski uređaj koji nehirurškim putem pomaže oslobađanju od bola kod karpalnog sindroma. Karpalni tunel sindrom je bolni i u većini slučajeva potpuno onesposobljavajući problem koji remeti korišćenje šake.