Fizikalna terapija

Fizikalna terapija – Oslobodite se bola!

fizikalna terapija

Fizikalna terapija

Fizikalna terapija predstavlja metodu lečenja koja se koristi kod problema sa mišićno-skeletnim sistemom, kada dođe do povređivanja, ili pojave bola, ograničenja kretanja koji  otežavaju kvalitet života i obavljanje svakodnevnih zadataka i aktivnosti.

Njenom primenom smanjujemo bol, poboljšavamo funkcionisanje lokomotornog aparata i omogućujemo lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Koristimo najsavremenije metode lečenja bola u leđima, vratu i ramenima poput: PRP TERAPIJE KRVNOM PLAZMOM, SKANLAB, KOMPJUTERSKOG JAČANJA MIŠIĆA I SHOCKWAVE TERAPIJE pomoću kojih ćete se osloboditi tegoba i rešiti bola!

Zakažite svoj pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211 

ZAKAŽITE PREGLED / TERAPIJU

 

Fizikalna terapija u Poliklinici Galetić

Poliklinici Galetić se primenjuje najkompletnija i najmodernija fizikalna terapija:

 • fizikalna terapija

  Fizikalna terapija – tretmani

  Radijalna-shock wave terapija, Fizikalna terapija sadrži velik broj različitih procedura. Shockwave – terapija radijalnim udarnim talasima je moderan i visoko efektivan metod lečenja povreda i bolova. Shockwave terapija ubrzava proces ozdravljenja aktivacijom snage isceljenja organizma pacijenta. Stimuliše metabolizam i poboljšava krvnu cirkulaciju. Oštećeno tkivo se postepeno regeneriše i zaceljuje.

SAZNAJTE VIŠE O SHOCKWAVE TERAPIJI

 • Elektroterapija (TENS, Interferentne struje, Dijadinamske struje, Galvanizacija, Elektrostimulacija..), Elektroterapija izaziva dilataciju (širenje) krvnih sudova i pojačava cirkulaciju krvi i limfe, pri čemu se povećava trofika tkiva i pospešuje reapsorpcija edema i smanjenje otoka. Na taj način smanjuje se zapaljenski proces  i pomaže da se odstrane faktori koji dovode do bola. Elektroterapija na bol deluje analgetički što znači da veoma dobro smanjuje bolnost, draženjem receptora u koži i oslobadjanjem endogenih opoida kao i poboljšanjem cirkulacije krvi i limfe.

SAZNAJTE VIŠE O ELEKTROTERAPIJI

 • MagnetoterapijaPredstavlja modalitet fizikalne terapije koja primenjuje promenljivo magnetno polje niske frekvencije. Magnetoterapija deluje analgetički, antizapaljenski i antiedematozno. Smanjuje bol i stimuliše regeneraciju tkiva. Magnetoterapija povoljno deluje na stvaranje kalusa posle preloma kostiju, pa su mišićnoskeletna oboljenja najčešća indikacija za njegovo korišćenje.

SAZNAJTE VIŠE O MAGNETOTERAPIJI

 • Laseroterapija, Laseroterapija smanjuje akutni i hronični mišićnoskeletni bol, mišićni spazam i neurogeni bol. Produkcijom endogenih opoida, smanjuje zapaljensku reakciju i edem, smanjuje nivo prostaglandina. Primena lseroterapije pokazuje izuzetno dobre rezultate jer vrlo brzo dovodi do smanjenja bola i regeneracije povredjenog tkiva, a pacijentima sa ovom vrstom terapije se stanje poboljšava već nakon nekoliko tretmana.

SAZNAJTE VIŠE O LASEROTERAPIJI

 • Skanlab proizvodi optimalnu toplotu koja prodire duboko u tkiva, pa samim tim smanjuje bol i poboljšava njihovu elastičnost. Koristi se kod:
  • povreda i bolova u zglobovima, ligamentima 
  • kod povreda mišića – istegnuća, rupture, kontuzije
  • kod bolova duž vrata – mialgija i tortikolis
  • bolovi u leđima – lumbalni sindrom,

SAZNAJTE VIŠE O SKANLABU

 • Kompjutersko jačanje oslabljenih mišića predstavlja najnoviji i najkvalitetnijiji metod jačanja svih grupa mišića. Compex aparat se sastoji se od nekoliko vrsta kompjutera u zavisnosti koja mišićna grupa treba da se ojača do čak 70-90%.

SAZNAJTE VIŠE O KOMPJUTERSKOM JAČANJU

 • FototerapijaFototerapija predstavlja primenu svetlosne energije radi lečenja. Primenjuje se iz prirodnog izvora – sunca i iz veštačkih izvora. Vidljivi zraci deluju na organ vida. Infracrveni zraci su po energiji bliski vidljivim zracima, poseduju manju energiju kvanta i frekvencija im je niža. Ultraljubičasti zraci imaju najveću energiju kvanta i samim tim i najvišu frekvenciju. Svetlosni zraci se u tkivima apsorbuju i tek onda postaju biološki aktivni.

SAZNAJTE VIŠE O FOTOTERAPIJI

 • Sonoterapija, – Ultrazvučna terapija, Sonoterapija tj Ultrazvuk u terapijske svrhe se koristi  sa najvećim uspehom kod povreda mišićnih tetiva i ligamenata kao i kod lečenja keloida i ožiljaka kao i kod: bolova u lumbalnom i vratnom delu kičme, bolova i povreda zglobova, nakon postraumatskih stanja, Dipitrenove kontrakture, neuralgije…

SAZNAJTE VIŠE O SONOTERAPIJI

 • KrioterapijaKrioterapija je vrsta termoterapije koja deluje na organizam lokalnim ili opštim rashlađenjem. Potkožno masno tkivo predstavlja izolaciju koja smanjuje rashlađenje tkiva u dubini. Krioterapijske procedure: smanjuju bo i mišićni spazam, deluju na receptore, nervna vlakna. Rashlađivanje organizma smanjuje mišićnu snagu ali kratkotrajna krioprocedura povećava izometričku snagu mišića.

SAZNAJTE VIŠE O KRIOTERAPIJI

 • Termoterapija, Koža i potkožno masno tkivo deluju kao termički izolatori i sprečavaju prenos egzogene toplote u dublja tkiva, termoterapijom se povećavaju metabolički procesi. Toplota smanjuje mišićni spazam i vazodilataciju, a vazodilatacija doprinosi povećanju lokalne cirkulacije krvi. Termoterapija  povoljno deluje na hronična zapaljenja i na zarašćivanje tkiva tako da u akutnom stadijumu toplota nije korisna, povećava cirkulaciju i oksidativne procese u organizmu, veoma uspešno se primenjuje u lečenju bola tako što povećava cirkulaciju krvi i limfe i na taj način eliminiše metabolite iz organizma koji indukuju bol kao što su prostaglandin i bradikinin, lokalna toplota smanjuje spazam i ekscitaciju mišića, termoterapija se koristi kao uvod u vežbe jer olakšava pokrete, koristi se u lečenju hroničnog otoka

SAZNAJTE VIŠE O TERMOTERAPIJI

 • KineziterapijaKineziterapija predstavlja primenu pokreta u lečenju bolesnika. Kineziterapija se primenjuje zato što je ona osnova funkcionalnog lečenja i osposobljavanja pacijenata nakon povreda i bolnih stanja. Bez kineziterapije se ne može zamisliti lečenje povreda u rehabilitaciji.

SAZNAJTE VIŠE O KINEZITERAPIJI

 • AkupunktureAkupunktura je metoda izbora u suzbijanju i lečenju velikog broja bolnih stanja. Primenjujemo sve vrste akupunkture: 
  • Iglena manuelna akupunktura – sa najkvalitetnijim platinskim i srebrnim kineskim iglama,
  •  Dauer Aurikulopunktura – akupunktura ušne školjke,
  • Aromatska akupunktura sa moksibustijom – akupunktura sa aromatskim i lekovitim biljkama,
  • Elektroakupunktura – moderna akupunktura u kombinaciji sa elektroaparatom ima dvostruko jače dejstvo,
  •  Laseropunktura – moderna akupunktura bez igle, laserskom stimulacijom akupunkturnih tački.

SAZNAJTE VIŠE O AKUPUNKTURI

 

POLIKLINICI GALETIĆ imamo najviše znanja i iskustva u Fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Fizikalna terapija pomaže kod lečenja sledećih vrsta povreda i bolnih stanja:
Bolova i problema sa kičmom (išijas, lumbalni sindrom, diskus hernija, spondiloza ..
fizikalna terapija

Fizikalna terapija – lečenje bola

)
Povreda i bolova u zglobovima  (koleno, rame, lakat, skočni zglob..)
Povreda i bolova u mišićima i ligamentima (istegnuća, udarci, rupture ..)
Neuroloških oboljenja (cervikalni sindrom, moždani udar, neuralgije, glavobolje, migrene…
Reumatskih oboljenja (degenerativna oboljenja zglobova-artroze, artritisi, giht …)
Postraumatskih stanja (nakon preloma, povreda, operacija .)

 

Tradicija duga preko 30 godina. Neka Poliklinika Galetić bude vaša kuća zdravlja!

KORISTIMO NAJSAVREMENIJE METODE LEČENJA POPUT SKANLAB, KOMPJUTERSKOG JAČANJA MIŠIĆA I SHOCKWAVE TERAPIJE RADIJALNIM UDARNIM TALASIMA ZA KOJE JE POLIKLINIKA GALETIĆ JEDINI REFERENTNI MEDICINSKI CENTAR U REGIONU. 

fizikalna terapija

Izuzetno stručan kadar doktora specijalista i fizioterapeuta posvećuje punu pažnju svakom pacijentu individualno i bez čekanja. Stojimo Vam na raspolaganju 24h dnevno, 7 dana u nedelji, jer nam je pacijent uvek na prvom mestu. Garantujemo Vam potpuno izlečenje, dođite i uverite se. Zakažite svoj pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211 

ZAKAŽITE PREGLED / TERAPIJU