HIJALURON I BOTOX
07/04/2014
Akcija anticelulit tretmani- nova metoda
25/04/2014
Show all

Sve što niste znali o celulitu

Sve što niste znali o celulitu i kako ga
se rešiti zauvek!

Najveći neprijatelj svake žene je svakako celulit.

slika1

Da zakoračite ponosne iz naše poliklinike, SHOCKWAWE TERAPIJA ,najnovije
otkriće u borbi protiv celulita.

niste znali o celulitu

slika3celulitKombinacijom radijalnog (s efektom zagrejavanja i pripreme tkiva za tretman) i fokusiranog udarnog talasa (pospešuje dubinsku razradu celulita) postignite maksimalnu zategnutost tkiva i sprečite dalje nastajanje naranžine kore.Pre samog početka tretmana obavlja se analiza telesne mase (BMI; kg i %masti/mišića/vode u telu), a meri se i obim stuka, bedra i bokova. Nakon najmanje 10 tretmana, uz stalnu stučnu pomoć i vodstvo, završnim merenjem zaokružujemo program i beležimo Vaše rezultate.

Dosadašnji rezultati pokazuju smanjenje naslaga celulita & obima tretiranog područja, znatno zategnutiju kožu i povećanu elastičnost.

Kompanija Storz Medical je svoju inovativnu tehnologiju
udarnim talasom primenila estetske svrhe. Neinvazivna
terapija poboljšanja elastičnosti dubljih slojeva kože,
revolucionarni je poduhvat u nehirurškim tretmanima kože,
bezbolan i sa primetnim rezultatima: koža površinski
postaje glatka, a poboljšanjem elastičnosti vezivnog tkiva
smanjuje se efekat narandžine kore.
Za razliku od žena, vezivno tkivo je kod muškaraca smešteno paralelno

slika5Za razliku od žena, vezivno tkivo je kod muškaraca smešteno paralelno s površinom kože, što manjim povećanjem broja masnih ćelija kod njih nije rezultat pojava udubljenja na koži. Kod žena, budući da je struktura vezivnog tkiva u vertikalnom položaju na površinu kože, višak masnih ćelija potiskuje kožu prema sve što niste znali o celulitugore, vezivno tkivo više nije toliko elastično i suočavamo se s poznatim problemom zvanim: CELULIT. Kumulativno povećanje masnih ćelija prouzrokovaće povlačenje kože prema dole (smanjenjem elastičnosti vezivnog tkiva) i stvaranjem neravne površine kože jasno pokazati na kojem delu se masne ćelije nalaze u povećanom broju. Celulit se formira u spoljašnjim slojevima kože.
Sve masne ćelije nisu celulit, samo deo njih u površinskom sloju kože – koje utiču i na efekat narandžine kore . Mršavljenjem se na taj zadnji, površinski sloj kože najslabije deluje.

slika7

Slika8Kako udarni talas deluje na
vezivno tkivo:

mehanički utiče na vibriranje tkiva u celulitom zahvaćenim delovima tela poboljšavajući pri tom izgled kože, te se postiže efekat zatezanja vezivnog tkiva čime se pospešuje elastičnost.

slika9slika10Proticanje povećane
vaskularizacije (organski proces
pri kojem se u tkivu podstiče
kapilarizacija), omogućavajući
bolju razmenu materije u
vezivnom tkivu, stvaranje
inflamatorne reakcije na
tretiranom području čime se
oslobađaju upalni medijatori:
čime se stvara
kolagenski “omotač” u srednjim i
spoljašnjim slojevima kože.

slika5slika11

Kontrakcijom vezivnog tkiva

Dolazi i do smanjene mogućnosti cirkulacije karidiovaskularnog i limfnog sistema. Time se onemogućuje bolja elastičnost kože i podstiče dalje stvrdnjavanje kolagenskih vlakana vezivnog tkiva, što pospešuje protruziju masnih ćelija u gornje slojeve kože (celulit). Smanjena cirkulacija limfne tečnosti stvori će i osećaj natečenosti i težine.

slika12slika13Prvi je povezan uz smanjenu elastičnost vezivnog tkiva (fibrous septae), čiji je osnovni sastav kolagen. Kolagenska vlakna osnovni su sastav vezivnog tkiva, a s godinama, smanjuje se njihovo slika14stvaranje, usporava obnavljanje i menja struktura, što vezivno tkivo drži u stalnoj kontrakciji i usled čega ono gubi elastičnost. Kada se radi o povećanoj količini masnih ćelija (steatocita) u tkivu, oslabljena elastičnost vezivnog tkiva pospešuje njihovu vidljivost na spoljašnjem sloju kože. Te neravnine i udubljenja na koži, poznatije su i kao efekat narandžine kore.

 

1 Comment

  1. Marijana Mitić каже:

    Odličan tekst, ja sam imala situaciju da sam u kozmetickom salonu isla na celulit tretman, gde su se desile greske koju su ovde navedene,
    Srecom pa sam dosla u polikliniku Galetic gde su mi uspesno resili problem celulita, iako posle tretmana u kozmetickom salonu sam imala vise celulita nego ikad, a da ne pricam o masnicama kojima su trebali meseci da prodju,i tretman je bio skuplji nego u poliklinici gde je ipak strucno osoblje koje zna sta radi,sada mogu da kazem da iako imam 55 godina ja nemam ni trunku celulita osecam se kao da ponovo imam 20 godina. HVALA PUNO! Moja topla preporuka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.