O nama

O NAMA- POLIKLINIKA GALETIĆ

Poliklinika „Galetić“ nastala je proširenjem i unapređenjem zdravstvenih delatnosti Ordinacije “Galetić”, prve privatne specijalističke ordinacije na ovim prostorima, osnovane 1990.godine. U novim prostorijama sa najmodernijim medicinskim aparatima okupljen je tim vrhunskih stručnjaka kako bi još bolje i više brinuo o vašem zdravlju i izgledu.

Stručni tim poliklinike predvodi Mr.sci.dr Vladimir Galetić, specijalista hirurgije i sportske medicine, dugogodišnji lekar fudbalske reprezentacije naše zemlje i brojnih sportskih klubova (Crvena Zvezda, Partizan, Vojvodina, OFK Beograd…), i upravnik Klinike za dečju hirurgiju, uz najuglednije lekare specijaliste iz zemlje i inostranstva. Naš rad zasniva se na tridesetogodišnjem radu i iskustvu, u lečenju običnih ljudi, vhunskih sportista, estradnih zvezda i umetnika. Poverenje su nam ukazale brojne poznate ličnosti iz sveta sporta (fudbaleri Dejan Savićević, Dragan Piksi Stojković i mnogi drugi, košarkaš Peđa Stojaković, teniserke Monika Seleš, Tatjana Ječmenica..atletičari Španović, Šarčević..),  muzike i estrade (Lepa Brena, Luis, Sanja Papić..), a mi smo im uzvratili potpunim izlečenjem. Naš pristup svakom pacijentu je jednako ozbiljan i stručan, zasnovan na naučnim principima.

Ostali članovi tima su:

Hirurg – ortoped

Mr sc.med Aleksandar Marcikić 

Specijalista dečije hirurgije i ortopedije, član udruženja dečjih hirurga Srbije i Svetskog udruženja dečjih hirurga, Sekcije za sportsku medicinu i stalni sudski veštak. Uže se bavi problemima sa spuštenim stopalima kao i deformitetima stopala kod dece i odraslih, deformitetima kičmenog stuba, tortikolisom,ultrazvučnim i ekspertnim ultrazvučnim pregledom kukova kod dece i odraslih, svim oblicima traumatizma i lečenja, kao i rehabilitacijom povredjenih pacijenata, sportskim povredama, kompletnom hirurgijom preloma, hirurgijom mladeža, fibroma lipoma, uraslih noktiju, primenom PRP kod povreda, lečenje cista različite etiologije kod dece i odraslih.

 

Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Mr. Sci. Med. dr Vladimir Galetić
hirurg i sportski lekar

Rođen je u Novom Sadu, Medicinski fakultet završio u rodnom gradu, gde je kasnije bio upravnik Klinike za dečiju hirurgiju.

Osnivač je Međunarodnog dečijeg hirurškog i naučnog tela „Euro4pedriatic surgery“ (Novi Sad, Temišvar, Segedin i Bratislava).

Potpisnik je stručno – naučne saradnje klinika za dečiju hirurgiju sa srodnim hirurgijama u Vojvodini, Srbiji i Evropi.

Bio je u dva reizbora asistent na katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Magistrirao 2001. godine na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, sa temom iz sportsko-medicinske traumatologije „Značaj terapijskog postupka kod kontuzionih i distorzionih povreda kolena sportista“.

DR VLADIMIR GALETIC

Član je evropskog udruženja za terapiju i hirurgiju bola „EUROPAIN“, nosilac priznanja: grada Rodosa (Grčka), Lieža (Belgija) i Monaka.

Završio je postdiplomski tečaj iz sportske medicine i član je Međunarodnog udruženja za sportsku medicinu F.I.M.S. Predavač iz domena sportske medicine trenerima za dobijanje trenerske licence.

Lekar svih selekcija fudbalskog kluba Vojvodina iz Novog Sada, 30 godina. Dve decenije je lekar Fudbalskog Saveza bivše Jugoslavije, učesnik dva svetska prvenstva, Italija 90, Japan 79 i tri evropska prvenstva, Poljska 76, Belgija 77 i Švedska 92. Lekar fudbalskog kluba O.F.K. Beograd. Danas član stručnog odbora Fudbalskog Saveza Srbije.

Pronalazač sportsko-medicinskog „TRIO-MASAŽERA“, sa kojim osvaja zlatnu medalju „INPEX“ Pitsburg, SAD, 1995. god. zlatnu medalju „EUREKA“, Brisel, 1996. god. Objavio je dve knjige: „SPORT i ZDRAVLJE“ 2007. god. i „S’ PLAVIMA DO KRAJA“ 2008. god.

leftIZJAVE POZNATIHright-biog

Velike, naučne i organizatorske sposobnosti dr Vladimira Galetića poznajem još iz vremena omladinske, mlade, olimpijske reprezentacije Jugoslavije i seniorske „A“ fudbalske reprezentacije Jugoslavije. Voleo bih da preporučim mnogim mladim lekarima da slede njegov put i shvate mesto i ulogu lekara u sportu.

Miljan Miljanić, bivši savezni kapiten FSJ.

Doktor Galetić, moj dugogodišnji saradnik, iskazao se i dokazao kao vredan, uporan i stručan lekar, istovremeno i kao sposoban vođa naše reprezentacije. Ja sam mu zahvalan na tome.

Ivica Osim. bivši selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije.

U nekoliko navrata sam bio vrlo ozbiljno povređen. Zahvaljujući stručnosti i sposobnosti našeg doktora Galetića u kratkom i efektnom roku sam bio osposobljen i za najteže napore.

Zlatko Vujović, bivši kapiten fudbalske reprezentacije Jugoslavije.

Zahvalan sam dr Galetiću jer me je, posle dugog vremena i lečenja kod različitih lekara, vratio na teren.

Haris Škoro, bivši igrač fudbalske reprezentacije Jugoslavije.

 

 

 

 

REFERENCE

Naše iskustvo u domenu sportske medicine datira iz vremena 1962 godine kada je doktor Nikola Galetić počeo sa lečenjem rukometaša Vojvodine – Železničara. Da bi doktor Vladimir Galetić kao student nastavio da radi u rukometnim klubovima, hokejaškom, rvačkom klubu, a kasnije se opredelio za mlađe selekcije fudbalskog kluba Vojvodina. Nakon toga počinje da leči omladince fudbalske reprezentacije Jugoslavije od 1976 do 1980 godine. Od 1980 do 1985 godine bio je lekar mlade i olimpijske fudbalske selekcije Jugoslavije, a od 1985 god. počinje da radi kao lekar seniorske A fudbalske reprezentacije. Za to vreme bio je učesnik na tri evropska prvenstva (Poljska, Belgija, Švedska) i dva svetska (Japan i Italija).

Istovremeno je bio lekar svih selekcija FK Vojvodine. Osvojio je i šampionat Jugoslavije sa istoimenim klubom 1988 – 89 godine, kao i peto mesto u svetu kao lekar fudbalske reprezentacije na svetskom prvenstvu u Italiji 1990. Lekar fudbalskog OFK Beograd tokom dve sezone i dugogodišnji član stručnog odbora reprezentacije Jugoslavije, a posle i Srbije. Od poznatijih ličnosti koje su uspešno lečene su: teniserke Monika Seleš, Tatjana Ječmenica, brazilski reprezentativac Kladoaldo, košarkaš Predrag Stojaković, Henri Kisindžer, američki političar, estradna zvezda Lepa Brena, top model Sanja Papić i mnogi drugi.

Velika vrednost naše porodične medicinske doktrine je u tome što se znanja i iskustva nasleđuju i unapređuju.

POLIKLINIKA ZA CELU PORODICU
NAPREDUJTE SA NAMA