Skleromerna masaža – Masaža za bebe

Skleromerna masaža

Masaža predstavlja jednu od najstarijih terapeutskih metoda za ublažavanje raznih tegoba. Masaža se danas primenjuje i kod bolesnih i kod zdravih ososba zbog svojih izuzetno pozitivnih efekata. Primenjuje se i kod odralih ali i kod beba. U većini istočnjačkih kultura masaža je sastavni deo dečije nege, dok u nekim zemljama poput Rusije i Kazahstana postoji obaveza da roditelji dovode decu u okviru obavezne zdravstvene zaštite.

Trudimo se da Vama i Vašem detetu izađemo u susret! SVI SPECIJALISTI SU VAM DOSTUPNI NA JEDNOM MESTU.
  • Specijlista fizikalne medicine- Fizijatar
  • Specijalista dečje ortopedije - Ortoped,
  • Specijalista dečjeneurologije - Neurolog
  • Fizioterapeut
  • Radni terapeut
  • Defektolog - Logoped
  • Psiholog
 
Zakažite svoj pregled i tretman na telefone: 021/55-72-11; 021/45-79-39 i 063/77-15-003 

ZAKAŽITE PREGLED / TERAPIJU

Efekti masaže za bebe

U praksi se pokazalo da redovnom primenom masaže može se primetiti da beba brže zaspi, da bolje jede, a vrlo često je oslobađa grčeva ili ih bitno ublažuje. Masaža pored umirujućeg i opuštajućeg efekta povoljno utiče na varenje hrane i pražnjenje creva i može uspešno da zameni lekove koji se daju bebama koje imaju problem sa stolicom.Imunološki sistem jača što znači da je beba otporna i retko bolesna. Ovo je rezultat izbacivanja toksina što se postiže redovnom masažom. Mišići i zglobovi postaju elastični što omogućava pravilan motorni razvoj deteta. Koža bebe koju masiramo biće zdravija i sjajnija sa boljim tonusom a preko kože se uspostavlja i bolja cirkulacija.


Masaža za bebe se koristi kao dopuna uz razne druge tereapijske procedure ukoliko dete ima problem sa usporenim motoričkim razvojem. Skleromerna masaža poboljšava elastičnost mišića, omogućava pravilan tonus, elastičnost zglobova i prokrvljenost mišićnih grupa i u kombinaciji sa  drugim terapeutskim metodama poput vojta terapije ili bobath metode, doprinosi bržem i lakšem uspostavljanju pravilnih motoričkih obrazaca i motoričkom razvoju deteta.

 

Zakažite pregled i tretman na telefone:
021/55-72-11; 021/45-79-39 i 062/557-211 

ZAKAŽITE PREGLED / TERAPIJU